28.02.2014 15:10

"Uitleg gehad waarom ik werd gewisseld"

Denis Mahmudov in actie namens PEC Zwolle tijdens het competitietreffen tegen Ajax (1-1).
Denis Mahmudov in actie namens PEC Zwolle tijdens het competitietreffen tegen Ajax (1-1).

Denis Mahmudov voelt zich momenteel helemaal op zijn plek bij PEC Zwolle. In de winterstop maakte de vleugelaanvaller de overstap van Excelsior'31 naar de eredivisieclub. Vooralsnog bevalt het Mahmudov in Zwolle en wist hij zich razendsnel aan te passen aan het spelniveau van zijn huidige werkgever.

"Het bevalt mij goed. Ik heb het naar mijn zin en ik maak minuten. Ik scoorde in de beker direct twee keer en dat is lekker binnenkomen. Die lijn moet ik doortrekken", vertelt Mahmudov in gesprek met Voetbal.com. De voorhoedespeler had niet verwacht nu al twee basisplaatsen achter zijn naam te hebben staan. "Ik speel meer dan verwacht, want ik heb toch vier jaar bij de amateurs gespeeld. Dit is dan een stap hoger, maar ik heb het gevoel dat het redelijk gaat. Het heeft wel tijd nodig. Je kunt zien dat ik nog niet mijn acties kan maken, maar dat komt vanzelf."

Mahmudov had naar eigen zeggen geen moeite zich het eredivisieniveau eigen te maken. "Met het niveau heb ik geen moeite, want ik heb met AGOVV Apeldoorn in de Jupiler League gespeeld. In de Eredivisie krijg je bovendien meer ruimte en is het voetballend makkelijker dan de Jupiler League, daar is het toch meer beuken. In de Eredivisie heb je goede spelers om je heen en kan je makkelijker meekomen. Ik heb het gevoel dat ik dit niveau aankan."

Afgelopen weekeinde beleefde Mahmudov een mindere speelronde. De winteraankoop werd voor rust al naar de kant gehaald. "Ik heb uitleg gehad waarom ik werd gewisseld en dat het vooral tactisch was. Voor een speler is het nooit leuk om gewisseld te worden en zeker niet als het net voor rust is. Dan moet je daarna zo snel mogelijk een knop omdraaien en doorgaan. Als je slecht speelt en dan wordt gewisseld is het erger, maar ook nu was het niet fijn. Het is prettig dat dan wordt uitgelegd dat het niet aan jezelf ligt, maar dat het een tactische keuze was." Mahmudov zal tegen NEC echter niet in de basis starten. "Ik speel morgen niet. Ryan Thomas staat er in en ik hoop natuurlijk dat ik mag invallen."

Mahmudov denkt NEC zaterdagavond in de counter te kunnen aftroeven."We verwachten dat ze druk gaan zetten. Zij moeten winnen want ze staan bijna onderaan. Ze komen naar ons voor de drie punten. Ik denk dat wij daar in de counter gebruik van kunnen maken. We moeten gewoon ons eigen spel spelen en wachten op onze kansen en die afmaken." Een overwinning zou PEC Zwolle weer een stap dichterbij de play-offs voor Europees voetbal brengen. "We hebben een goed voetballende ploeg en kunnen de play-offs halen. We hebben nog twee manieren om Europees voetbal af te dwingen, want we zitten ook in de halve finale van de KNVB Beker." 

Door: Robin Tibbe 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner