08.03.2014 22:34

PSV zet met minimale overwinning zegereeks voort

PSV heeft zaterdagavond haar zesde overwinning op rij geboekt. In eigen huis was het zestig minuten oppermachtig tegen FC Utrecht. Direct na het doelpunt gaf PSV het hef echter uit handen, maar daar wist FC Utrecht niet van te profiteren. Jürgen Locadia tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat PSV op zoek was naar haar zesde overwinning op rij. Het toonde direct aanvallende intenties en had in de openingsfase op voorsprong moeten staan. Ji-Sung Park nam een verlengde voorzet bij de tweede paal aan en had het leder voor het intikken. De middenvelder annex aanvaller nam echter te veel tijd. Vervolgens was het Memphis Depay die de grootste kans van de eerste helft kreeg. Oog in oog met doelman Robbin Ruiter kwam de goalie van FC Utrecht als winnaar uit de strijd.

De Domstedelingen wisten niet waar ze het zoeken moesten en zagen het strafschopgebied van PSV alleen vanaf grote afstand. Bij tijd en wijlen lieten de Eindhovenaren goed voetbal zien. Omdat Utrecht het compact hield, was het voor PSV zoeken naar een opening in de defensie. Depay kreeg die na een snelle inworp. Park was echter te laat om de voorzet bij de tweede paal binnen te glijden. De Eindhovenaren namen vervolgens wat gas terug. Ook daar wist FC Utrecht niet van te profiteren, waardoor de ploegen doelpuntloos de rust in gingen.

Ook in het tweede bedrijf bleef PSV de bovenliggende partij. Direct in de eerste minuut na de theepauze kreeg Luciano Narsingh de mogelijkheid om de bal bij de eerste paal in te tikken. De vleugelaanvaller vergat echter het leder aan te raken. Vervolgens was het Depay die zijn poging uit de verre hoek getikt zag worden door Ruiter. Uiteindelijk hielp FC Utrecht de thuisploeg een handje om op voorsprong te komen. Jürgen Locadia kreeg de bal in zijn voeten geschoven en tikte vanaf twee meter in een leeg doel raak.

Direct na het doelpunt was het afgelopen met het overwicht van PSV en nam FC Utrecht het initiatief. De Eindhovenaren ontsnapten op het moment dat een handsbal van Jeffrey Bruma in de zestien over het hoofd werd gezien. De bezoekers kregen kleine kansen, maar een grote mogelijkheid bleef uit. In de slotfase vergat PSV de voorsprong te vergroten, maar PSV weet drie punten bij te schrijven en heeft de druk op Feyenoord optimaal opgevoerd. FC Utrecht blijft vechten om de degradatiezone te ontlopen.

Door: Robin Tibbe