09.03.2014 18:20

Pover Ajax verspeelt punten tegen Cambuur

Ajax is er niet in geslaagd om zondagmiddag SC Cambuur van zich af te houden. De Amsterdammers stonden razendsnel op voorsprong, maar wisten dat niet negentig minuten vol te houden. De ploeg uit Leeuwarden ging verdienstelijk met een punt naar huis: 1-1.

De wedstrijd begon zonder een groot gedeelte van de supporters van SC Cambuur. Die werden namelijk vastgehouden op een industrieterrein vanwege ongeregeldheden eerder op de dag. Zij zagen dan ook niet hoe Ajax na twee minuten al op voorsprong stond. Siem de Jong werkte een voorzet van Ricardo Kishna met links achter de kansloze Leonard Nienhuis, die daarvoor de bal slecht had weggewerkt. Direct daarna ging het speltempo drastisch omlaag en viel er weinig te beleven.

Wel kreeg Kishna de ideale mogelijkheid op de 2-0. Oog in oog met Nienhuis wist hij de bal niet langs de sluitpost te krijgen. Vervolgens versloeg De Jong met een bekeken stiftbal de goalie wel, maar zijn inzet belandde net naast het doel. Cambuur was zeker niet kansloos en had zelfs op gelijke hoogte moeten komen. Mohamed El Makrini kopte uit een corner vanaf vier meter naast. Tekenend was het fluitconcert van de Ajax-fans tegen het einde van de eerste helft, die niet blij waren met het spel van hun ploeg.

Aan het begin van de tweede helft werd Ajax al snel afgestraft voor het matige voetbal. Jasper Cillessen wist redding te brengen op een schot van Michiel Hemmen. Uit de corner die daaruit volgde was de goalie kansloos bij een kopbal van Martijn Barto. Direct daarna zakte Cambuur weer terug met de intentie om een punt uit het vuur te slepen. Ajax kreeg via Lasse Schöne de kans om vrij snel alweer op voorsprong te komen. De Ajacied stuitte echter op de prima keepende Nienhuis.

De Amsterdammers probeerden in de slotfase de druk op te voeren, maar het brak slechts sporadisch door de verdediging van de ploeg uit Leeuwarden.  Zo stuitte ook Davy Klaassen op Nienhuis. Ajax zette tegen het einde aan voor een slotoffensief, maar dat mocht niet baten. Ajax laat knullig punten liggen tegen Cambuur en laat Vitesse dichterbij komen.

Door: Robin Tibbe