13.04.2014 18:19

Feyenoord legt PSV in Eindhoven over de knie

Joris Mathijsen viert zijn treffer tijdens PSV - Feyenoord. (13-4-2014)

Feyenoord is na zondag zo goed als zeker van de tweede plaats in de Eredivisie. De Rotterdammers boekten een knappe 2-0 zege op PSV en hebben daardoor een voorsprong van vier punten op nummer drie FC Twente. Feyenoord was de gehele wedstrijd de betere partij en had zelfs vaker kunnen scoren.

PSV begon erg scherp aan de wedstrijd. Het zat er direct bovenop en gaf Feyenoord geen ruimte om het spel te maken. Het was echter geen voorbode van wat zou komen gaan. Na tien minuten namen de bezoekers het heft in handen en gaven dat in de eerste helft niet meer uit handen. PSV werd al gewaarschuwd door een poging van Lex Immers die rakelings naast ging, maar uiteindelijk kreeg het alsnog een doelpunt te verwerken. Een indraaiende vrije trap van Tonny Vilhena werd door Joris Mathijsen knap tegendraads ingekopt.

Ook na de voorsprong bleef Feyenoord de bovenliggende partij en was PSV vooral erg slordig in de passing. Zo wist het nauwelijks tot niet de voorhoede te bereiken. Als dan eens een aanvaller in balbezit kwam, was het leder vrij snel in het bezit van Feyenoord. Op slag van rust kreeg Graziano Pelle twee goede mogelijkheden om de score te verdubbelen. De Italiaan had een bal voor het intikken, maar maaide langs het leder. Vervolgens was hij te onrustig bij een afvallende bal.

De tweede helft begon relatief rustig. Feyenoord had voornamelijk het balbezit en had de regie stevig in handen. Memphis Depay zorgde voor het eerste gevaar van PSV in de wedstrijd. De aanvaller schoot een vrije trap ineens op doel. Zijn poging belandde op de vuisten van doelman Erwin Mulder. Aan de andere kant had Stefan de Vrij de 2-0 op zijn schoen. De opkomende centrale man schot hard op doel, maar Zoet stond een Rotterdams doelpunt in de weg.

De verdubbeling kwam even later alsnog. Pelle legde de bal neer voor de inkomende Darryl Janmaat en schoot het leder verwoestend in de rechterbovenhoek. De Italiaanse spits van Feyenoord kreeg in de tweede helft ook de kans om zijn naam op het scorebord te zetten. Zoet tikte de goede kopbal uit de rechteronderhoek en voorkwam daarmee een grotere nederlaag. Feyenoord doet goede zaken in de strijd om de tweede plek, terwijl PSV niet weet te profiteren van het puntenverlies van Vitesse.

Door: Robin Tibbe