15.05.2014 12:42

Oranje -17 groepswinnaar op EK

Feyenoorder Calvin Verdonk was tijdens Engeland onder 17 - Nederland onder 17 verantwoordelijk voor de 0-1.

De talenten van Nederland zijn op het Europees Kampioenschap in Malta als eerste geëindigd in de poule. Door overwinningen op Turkije (3-2), Malta (5-2) en Engeland (2-0) gaan zij naar de halve finale.

Via Segun Owobowale had Oranje al snel op een 0-1 voorsprong kunnen komen tegen Engeland, maar na een mooie pass van Abdelhak Nouri schoot hij hard over het doel van Sam Howes. Oranje bleef beter, maar kon in de eerste vijftien minuten niet doordrukken. De talenten uit Engeland kwamen beter in de wedstrijd en hielden de bal in bezit, maar konden alleen via Josh Sims een kans creëren. De aanvaller van Engeland schoot echter over.

Vlak na rust was het uit het niets raak voor Oranje. Verdediger Calvin Verdonk rukte op, haalde de poot van ruim dertig meter aan en knalde fantastisch raak. Engeland schrok en bracht meteen één van de sterkere spelers in, maar zelfs Adam Armstrong kon niets forceren. De wissels bij Oranje brachten meer teweeg in de wedstrijd. Dani van der Moot kwam in het veld en met zijn eerste balcontact maakte hij de 0-2. Uit een korte corner kopte hij bij de eerste paal de tweede treffer en laatste treffer van de wedstrijd in.

Door de 0-2 overwinning is Oranje groepswinnaar op het Europees Kampioenschap in Malta. De ploeg speelt nu tegen de nummer twee uit groep B in de halve finale. Dit lijkt Schotland, Duitsland of Zwitserland te worden, alhoewel de Schotse talenten de beste papieren hebben. De halve finales staat 18 mei op het programma.

Door: Jos Boesveld