21.05.2014 16:02

Schuurman droomt van Feyenoord 1

Jari Schuurman (l.) duelleert met Joseph Thomson (r.) tijdens Nederland onder 17 - Schotlan onder 17. (18-5-2014)
Jari Schuurman (l.) duelleert met Joseph Thomson (r.) tijdens Nederland onder 17 - Schotlan onder 17. (18-5-2014)

Nederland onder 17 speelt woensdagavond de finale van het EK voor spelers onder de 17 jaar. Jari Schuurman is een vaste waarde in het elftal van bondscoach Maarten Stekelenburg en kijkt uit naar het treffen met Engeland.

Feyenoorder Schuurman haalt motivatie uit de ontwikkeling van de spelers van het eerste van Feyenoord. "Dat is extreem snel gegaan", zegt Schuurman in Voetbal International. "Wat jongens als Boëtius en Vilhena hebben gepresteerd, is een prachtige motivatie voor ons", zegt Schuurman.

"Bij die jongens is het echt extreem snel gegaan, maar het kan dus wel gewoon. Het is iets waar je wel van droomt, natuurlijk", zegt de middenvelder uit de B1 van Feyenoord, die onlangs een 3-jarig contract ondertekende bij Feyenoord en komend seizoen uit zal komen voor de A1.

Tegen Malta onder 17 kwam Schuurman driemaal tot scoren. "In die wedstrijd stond ik op tien, maar normaal speel ik wat controlerender." De positie van aanvallende middenvelder is geen onbekende voor Schuurman. "Bij Feyenoord ben ik als aanvallende middenvelder topscorer van de competitie geworden", zo besluit Schuurman. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner