16.06.2014 19:51

Müller schiet Portugal kapot en draait Pepe dol

Een geweldig begin voor Duitsland op het WK in Brazilië. In de eerste wedstrijd maakte het met goed combinatievoetbal en een hoog tempo indruk tegen Portugal. Het resultaat was een afgetekende overwinning voor de Duitsers (3-0) en een rode kaart voor verdediger Pepe.

Duitsland wilde vanaf de eerste minuut zijn stempel op de wedstrijd drukken. Portugal liep in de openingsfase al achter de feiten aan. De Duitsers hanteerden een hoog spelniveau en het combinatievoetbal werd veelal tot in de perfectie uitgevoerd. Dat leverde vrij snel een enorme kans voor Sami Khedira op. De middenvelder kreeg het voor elkaar om de bal naast een leeg doel te schuiven. Thomas Müller herstelde de fout van Khedira door alsnog de 1-0 te maken. Na een overtreding op Mario Götze legde de aanvaller aan voor een strafschop en liet daarmee Rui Patricio kansloos. Portugal probeerde in balbezit het tempo uit de wedstrijd te halen om het spel van Duitsland te ontregelen. De mannen van bondscoach Joachim Löw lieten zich echter niet gek maken.

Het tweede doelpunt van Duitsland was slechts een kwestie van tijd. Mats Hummels klopte bij een uitdraaiende hoekschop Pepe in de lucht en trof hard doel: 2-0. Mocht Portugal op dat moment nog enige hoop in een goede afloop hebben gehad, dan verdween dat door de rode kaart van Pepe. Hij liet zich na een duel met Thomas Müller verleiden tot een kopstoot en mocht direct vertrekken. Fabio Coentrão kreeg daarna nog wel de beste kans namens Portugal, maar hij verzuimde vanaf vijf meter doel te treffen. Op slag van rust werd de deceptie nog groter voor de Portugezen. Door slecht uitverdedigen van Bruno Alves werd Müller in staat gesteld om zijn tweede van de avond te maken. Met links schoot de speler van Bayern München het leder achter Patricio.

Na de theepauze deed Duitsland het zichtbaar wat rustiger aan. Portugal kreeg meer ruimte om in het spel te komen. Desondanks dienden zich mogelijkheden aan voor Duitsland om de voorsprong uit te bouwen. Mesut Özil faalde oog in oog met Rui Patricio. Voor Coentrão kwam er een vroegtijdig einde aan zijn wedstrijd. De verdediger verstapte zich en leek ogenschijnlijk een zware spierblessure op te lopen. Naast Özil, kreeg Mario Götze eveneens de kans om de score uit te breiden. Ook hij wist in vrije positie de bal niet achter Patricio te krijgen.

Het was niet alleen maar hosanna voor Duitsland. Mats Hummels kwam na een luchtduel verkeerd terecht en liep daarbij een knieblessure op. De centrale verdediger moest zich direct laten vervangen. Een kwartier voor tijd liet Cristiano Ronaldo zich gelden, en dat was niet in positieve zin. Portugal had een strafschop moeten krijgen vanwege een overtreding op Eder, maar die werd niet toegekend. Voor Ronaldo het teken om op de scheidsrechter af te vliegen en verhaal te komen halen. De frustratie was tekenend voor het spel van de Portugees. Het slotakkoord was voor matchwinner Müller. Die met zijn derde van de avond de eindstand op 4-0 bepaalde.

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner