18.06.2014 01:50

Rusland en Zuid-Korea komen laat op gang

De supporters moesten er ruim zeventig minuten op wachten, maar daarna ontbrandde zich een hevige strijd tussen Rusland en Zuid-Korea. Een enorme blunder van Igor Akinfeev luidde een spannende slotfase in. Uiteindelijk moesten beide landen zich tevreden stellen met een puntendeling: 1-1.

Beide landen schuwden niet om een verdedigende speelstijl te hanteren. Dat kwam de amusementswaarde van de wedstrijd niet ten goede. Zuid-Korea moest van Rusland het spel maken, terwijl daar juist niet de kracht van de Koreanen ligt. Rusland zakte met het gehele elftal terug op de eigen speelhelft en liet de ruimtes tussen de verschillende linies zo klein mogelijk. Voor Zuid-Korea viel daar bijna niet doorheen te voetballen. Het was hun lastig om een opening te vinden. De Russen toonden aan vooral op een snelle tegenaanval te gokken.

Het eerste echte gevaar kwam uit een standaardsituatie. Sergey Ignashevich liet zich verleiden om een vrije trap vanaf dertig meter ineens te nemen. De doelman van Zuid-Korea had flink veel moeite om de pegel van de verdediger uit zijn doel te houden. Ook Zuid-Korea was in de eerste helft één keer dicht bij het openingsdoelpunt. Ja-Cheol Koo zag zijn schot van richting veranderd worden. Sluitpost Igor Akinfeev was daardoor kansloos, maar de bal hobbelde rakelings langs het doel van de Russen.

Ook na de theepauze viel er lange tijd weinig te beleven op het veld in Cuiabá. Zuid-Korea werd nog steeds gedwongen om het spel te maken. De Koreanen werden weliswaar iets dreigender, maar uitgespeelde kansen leverde het niet op. Een ontzettende blunder van goalie Akinfeev bracht de wedstrijd twintig minuten voor tijd tot ontbranding. Hij zag een poging van Kuen-Ho Lee tussen zijn handen door glippen.

Direct na de achterstand voerde bondscoach Fabio Capello enkele wijzigingen door en dat legde Rusland bepaald geen windeieren. Na een flinke scrimmage zette invaller Aleksandr Kerzhakov de Russen op gelijke hoogte met Zuid-Korea. Rusland had in de laatste minuten de meeste energie over, maar wist dat niet om te zetten in een overwinning. Daardoor staat België alleen aan kop in Groep H.

Door: Robin Tibbe