27.07.2014 20:00

Voetbalsters onder 19 Europees kampioen

Vivianne Miedema (m.) viert op gepaste wijze haar doelpunt in de finale van het EK onder 19 jaar. (27-07-2014)

De Nederlandse voetbalsters onder 19 jaar hebben zondag de Europese titel veroverd. In de finale in Oslo versloeg het team van bondscoach André Koolhof de Spaanse meisjes met 1-0.

Het enige doelpunt kwam in de eerste helft op naam van Vivianne Miedema. Het was al het zesde doelpunt dit toernooi voor de aanvalster. Na rust werd er niet meer gescoord.

Nederland onder 19 won bij de vrouwen nog niet eerder het Europees Kampioenschap. De dames werden in de groepsfase tweede achter Noorwegen, maar maakten in de halve finales gehakt van Ierland, dat eerste was geworden in poule B. Miedema scoorde in die wedstrijd maar liefst drie keer.