10.08.2014 18:37

Lamprou schlemiel van Tilburg na nederlaag

Doelpuntenmaker Jürgen Locadia viert de 0-1 van PSV in het competitieduel met Willem II (10-8-2014)

Kostas Lamprou zal niet graag aan zijn debuut voor Willem II terugdenken. De gehuurde sluitpost van Feyenoord ging grandioos in de fout bij het openingsdoelpunt van PSV (1-3) en was mede verantwoordelijk voor het derde doelpunt van PSV. Lamprou veroorzaakte namelijk een penalty en ontving daarvoor de rode kaart.

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd en zette waar nodig de tegenstander goed onder druk. Het deed zichzelf in de openingsfase echter de das om. Doelman Kostas Lamprou ging in de fout door een diepe bal verkeerd aan te nemen. Voor Jürgen Locadia was het daardoor een koud kunstje om de bal in een leeg doel te werken. Memphis Depay kreeg eveneens van een Willem II'er het leder cadeau, waardoor hij richting Lamprou ging. Een op een met de doelman schoof de international beheerst raak: 0-2.

PSV zat daardoor op rozen en nam logischerwijs in het restant van de eerste helft geen risico. Omdat Willem II een groot gedeelte niet bij machte was om iets te forceren, voltrok zich een wedstrijd op zeer laag niveau. In de slotfase van de eerste helft veranderde dat. Terell Ondaan leverde vanaf rechts een lage voorzet bij Bruno Andrade af. Die draaide zich op vijf meter van het doel vrij en tikte koelbloedig binnen. De Tilburgers wilden vervolgens zo snel mogelijk de gelijkmaker forceren, maar wist de Eindhovense defensie voor rust niet verder te slechten.

In het tweede bedrijf had PSV weinig tot niets vertellen. Willem II was duidelijk de bovenliggende partij en kreeg een paar goede kansen om de gelijkmaker te maken. De thuisploeg sprong echter onzorgvuldig om met de mogelijkheden en bleef daardoor tegen een achterstand aankijken. Net op het moment dat een doelpunt van Willem II in de lucht hing, maakte Lamprou een tweede fout. Hij was te laat met het uitkomen en legde daardoor Georginio Wijnaldum neer. Dat betekende een rode kaart voor Lamprou en een buitenkansje voor Depay. De aanvaller zette de strafschop om in de 1-3 eindstand.

Door: Robin Tibbe