19.08.2014 10:06

'Ajax en FC Twente gaan voor Duits talent'

Julian Weigl staat naar verluidt in de nadrukkelijke belangstelling van zowel Ajax als FC Twente. De achttienjarige staat onder contract bij TSV 1860 München en speelde al zestien duels in de hoofdmacht.

1860 München komt uit op het tweede niveau in Duitsland en leidde de centrale middenvelder zelf op. Volgens het Algemeen Dagblad hebben beide clubs Weigl al aan het werk gezien in competitiewedstrijden en zijn ze enthousiast over de middenvelder, die met zijn 1.86 meter lengte over fysieke kracht beschikt.

Als Weigl naar Amsterdam of FC Twente komt zal hij hoogstwaarschijnlijk bij het beloftenelftal aansluiten. Beide ploegen uit de Eredivisie zijn ruim voorzien in middenvelders, FC Twente zeker na het aantrekken van Hakim Ziyech.

De start van Weigl in het nieuwe seizoen is overigens niet heel goed, want in zijn eerste twee competitiewedstrijden pakte hij ook twee gele kaarten. Daarvoor werd hij door zijn coach aangewezen als aanvoerder, waardoor hij de jongste aanvoerder in geschiedenis van de Bundesliga werd. Door zijn kaarten is de band echter weer afgepakt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner