21.08.2014 19:51

FC Twente keert met brilstand terug uit Bakoe

FC Twente keert met een gelijkspel terug naar Enschede. Op bezoek bij Qarabag kwamen beide ploegen niet tot scoren. Op een zeer matig veld voltrekt zich een wedstrijd in de laagste versnelling. Echt grote kansen waren er dan ook niet. Hakim Ziyech maakte zijn debuut voor de Tukkers.

Qarabag maakte in de openingsfase weinig aanstalten om een kans te creëren. De ploeg uit Azerbeidzjan speelde erg rustig rond. Dat deed de tegenstander van Twente op de eigen speelhelft. Gevaar kwam daar dan ook niet uit voort. Mede door de slechte grasmat was goed combinatievoetbal, wat FC Twente hoopt te spelen, vrijwel onmogelijk. Door de staat van het gras stuitte de bal alle kanten op en was het soms een verrassing waar een pass terecht kwam. Vooral de verdediging van de Tukkers had daar last van.

In het eerste bedrijf lukte het de gasten uit Nederland alleen met een indraaiende vrije trap en een geblokt schot van Kasper Kusk om in de buurt van het doel van de tegenstander te komen. Qarabag zorgde voor rust wel voor een grote mogelijkheid. Reynaldo zette met een steekpass Vügar Nadirov vrij voor Marsman. De keeper was tijdig uit zijn doel om het schot van de aanvaller te blokken. Waar Twente tussendoor in balbezit was, had Qarabag tegen het einde van de eerste helft de bal weer in het bezit. Daardoor bewoog de wedstrijd zich op een laag tempo richting de theepauze.

Ook de tweede helft voltrok zich in het begin op een heel laag tempo. Wel kwam Twente gedurende de wedstrijd steeds beter in het spel. Zo kreeg Hakim Ziyech de kans om vanaf rand zestien uit te halen. De keeper hield echter diens poging uit de rechter onderhoek. Niet veel later werd een kopbal van Rasmus Bengtsson van de doellijn weggehaald door een verdediger van Qarabag. Uiteindelijk hadden beide ploegen steeds meer overtredingen nodig om in balbezit te blijven.

In de slotfase probeerde Qarabag een klein slotoffensief te produceren. Het leverde een hachelijk moment voor de neus van Marsman op. Robbert Schilder was genoodzaakt met zijn verkeerde been de bal te ruimen, daarbij verschalkte hij bijna zijn eigen doelman. Uiteindelijk keert FC Twente met een gelijkspel huiswaarts en moet het volgende donderdag in eigen stadion zien af te rekenen met Qarabag.

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner