21.09.2014 18:53

Lampard maakt einde aan zegereeks Chelsea

Uitgerekend Frank Lampard heeft een einde gemaakt aan de honderd procent score van Chelsea. De middenvelder voorkwam in de slotfase dat het tiental van Manchester City een zege moest toestaan. Eerder in de wedstrijd had André Schürrle de bezoekers nog op voorsprong gezet.

Manchester City begon uitermate sterk aan de confrontatie met Chelsea. De Londenaren stonden vanaf het eerste fluitsignaal met de rug tegen de muur en wisten niet zeer moeizaam over de middenlijn te komen. Man City bepaalde wat er gebeurde en Chelsea kon niet anders dan achter de bal aan lopen. Zo werd Diego Costa op de huid gezeten. Omdat het daardoor moeilijk was om de spits in stelling te brengen, liepen de spaarzame aanvallen van Chelsea stuk.

City gaf de controle even uit handen, waarna Chelsea voorzichtig richting het strafschopgebied van de thuisploeg voetbalde. Uiteindelijk zag doelman Joe Hart de tegenstander voor rust niet één keer in de zestien komen. Hoewel het geen harde wedstrijd was, voelde de scheidsrechter zich genoodzaakt om in de eerste helft al zes keer een gele kaart te trekken. Tegen het einde begon er meer spanning in de wedstrijd te komen. Dat kwam voornamelijk doordat beide partijen slordiger begonnen te spelen. Desondanks zagen de fans in de eerste helft geen uitgespeelde kans.

Ook in de tweede helft ging Manchester City door met het drukzetten op de tegenstander. Het bleef echter een onmogelijke opgave om door de defensieve muur van Chelsea te komen. Alleen Sergio Agüero kreeg een goede mogelijkheid, maar Thibaut Courtois was scherp genoeg om die inzet uit zijn doel te houden. Vervolgens kantelde de wedstrijd door de tweede gele kaart voor Pablo Zabaleta vanwege een overtreding op Diego Costa.

Al vrij snel na de rode prent kwam de naam van invaller André Schürrle op het scorebord te staan. Een afgemeten voorzet van Eden Hazard werd door de Duitser bij de tweede paal binnen getikt. In de slotfase kreeg Frank Lampard enkele speelminuten tegen zijn voormalig werkgever. Dat bleek een gouden zet van Manuel Pellegrini. De middenvelder gleed vlak voor tijd de 1-1 op het scorebord tegen zijn voormalig werkgever.

Door: Robin Tibbe