24.09.2014 22:39

Go Ahead dient Feyenoord volgende klap toe

Al vroeg in de wedstrijd zet Jules Reimerink (r.) Go Ahead Eagles op voorsprong tegen Feyenoord en dat moet gevierd worden. (24-09-2014).
Al vroeg in de wedstrijd zet Jules Reimerink (r.) Go Ahead Eagles op voorsprong tegen Feyenoord en dat moet gevierd worden. (24-09-2014).

Feyenoord blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Tegen Go Ahead Eagles liepen de Rotterdammers tegen hun vierde nederlaag op rij aan. In Deventer hadden de bezoekers weliswaar het initiatief, maar kon het aanvallend niets brengen. Jules Reimerink en Jop van der Linden namen de doelpuntenproductie bij de 2-0 zege voor hun rekening.

Het fluitsignaal had net geklonken en enkele supporters waren nog op zoek naar hun stoeltje op het moment dat het openingsdoelpunt al tegen de touwen lag. Een afvallende bal na een hoekschop kwam recht in de voeten van Jules Reimerink. De vleugelaanvaller schoot via het been van Sven van Beek de bal achter de kansloze Kenneth Vermeer. Een gedroomde start voor de thuisploeg. Dat vervolgens Feyenoord het spel liet maken en zijn geluk beproefde met snelle counters over de rechterkant. De Rotterdammers hadden het daar knap lastig mee.

Veelzeggend was het feit dat Feyenoord in de eerste helft geen enkele keer een bal tussen de palen schoot. Het dichtst bij was Jordy Clasie met een afstandsschot dat een metertje naast het doel verdween. Ondanks dat Go Ahead zich liet terugzakken, kwam het meeste gevaar van de Deventenaren. Reimerink bracht tweemaal Fernando Lewis in stelling. De eerste keer ging net aan hem voorbij, de tweede poging werd verkeerd geraakt door de vleugelspeler. Feyenoord had moeite om de voorhoede in stelling te brengen. Jean-Paul Boëtius en Ruben Schaken kwamen niet langs hun directe tegenstanders en Colin Kâzim-Richards was ongelukkig met de toevoer van zijn teamgenoten.

Positief was ook de rol van Tije ten Den. Booy gebruikte hem als vervanger van Marnix Kolder en hij vervulde zijn rol met verve. De spits bleek een ware plaag voor de defensie van Feyenoord en fungeerde als een goed aanspeelpunt. Go Ahead liet het initiatief ook in de tweede helft aan de bezoekers. Het spel van Feyenoord oogde gevaarlijker, maar wederom slaagde het er niet in om uitgespeelde kansen te creëren.

Rutten probeerde in de slotfase meer stootkracht in zijn elftal te krijgen met aanvallende wissels, maar moest juist een tegentreffer incasseren. Jop van der Linden sloeg genadeloos toe met een geweldige vrije trap. Vrijwel direct daarna kreeg Richards dé kans op de aansluitingstreffer, maar debutant Mickey van der Hart hield met een katachtig reflex zijn doel schoon. Go Ahead mag zich door de zege opmaken voor de derde ronde van de KNVB Beker.

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner