22.10.2014 22:34

Real Madrid maatje te groot voor Liverpool

Real Madrid heeft woensdagavond in de Champions League eenvoudig voor het in eerste in de historie een wedstrijd gewonnen van Liverpool. Op bezoek bij de Engelsen waren de manschappen van trainer Carlo Ancelotti met 3-0 te sterk en de score had nog veel hoger kunnen uitvallen. Liverpool was niet bij machte om de Madrileense machine tot stoppen te brengen.

Het begin van Liverpool was veelbelovend te noemen. Gesteund door de supporters kwam de thuisploeg sterk uit de startblokken. Real Madrid kreeg in het eerste kwartier geen ruimte om aan te vallen. Succesvol was de tactiek van The Reds niet te noemen, aangezien het geen kansen wist te creëren. Steven Gerrard waagde wel een poging van afstand. Zijn inzet vond zijn Waterloo in de handen van Iker Casillas. Nadat Liverpool was uitgeraasd, nam Real Madrid de controle over en voltrok zich een voetbalvoorstelling van de Spaanse grootmacht.

Cristiano Ronaldo nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Na een geweldige combinatie met James Rodriguez liet de Portugees de doelman kansloos met een hard schot. Niet veel later stond de verdubbeling al op het scorebord. Bij de tweede paal kopte Karim Benzema een afgemeten voorzet van Toni Kroos binnen. Diezelfde Benzema profiteerde bij een corner van een fout van Simon Mingolet en zette daarmee de stand van dichtbij op 3-0. Liverpool kreeg geen poot aan de trapper, maar had het geluk ook niet meezitten. Zo zag Coutinho vlak voor rust een afstandsschot op de paal belandden.

Liverpool-trainer Brendan Rodgers had in de eerste helft genoeg gezien van Mario Balotelli en besloot de teleurstellende spits te wisselen. De thuisploeg begon aardig aan het tweede bedrijf. Het speelde compacter en probeerde snel te counteren bij balverovering. Desondanks was de eindpass niet goed, waardoor Real Madrid weinig te dulden had van de aanvallers van Liverpool. Na een uur spelen begonnen de bezoekers weer wat gas bij te geven.

Ronaldo kreeg in een kort tijdbestek twee kansen. Zijn eerste poging belandde op de vuisten van Mignolet, terwijl de keeper het tweede schot van Ronaldo van dichtbij via zijn been naast zag stuiteren. In de slotfase deden beide ploegen het rustig aan, waarbij Real Madrid vooral de aankomende topper tegen FC Barcelona in het achterhoofd zal hebben gezeten. Real gaat met een honderd procent score aan kop in de groepsfase.

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner