30.10.2014 20:23

Ars helpt gezapig NEC langs De Treffers

Sjoerd Ars mag in de KNVB beker een penalty nemen tegen De Treffers. (30-10-2014)
Sjoerd Ars mag in de KNVB beker een penalty nemen tegen De Treffers. (30-10-2014)

In een moeizame wedstrijd tegen De Treffers is het NEC Nijmegen donderdagavond gelukt om de volgende ronde van de KNVB Beker te bereiken. In de slotfase leek het nog bijna mis te gaan voor de bezoekers, maar Sjoerd Ars hielp zijn werkgever tijdens de derby met twee goals naar een 3-1 overwinning op de buurman uit de Topklasse.

Dat het om een derby ging, bleek wel uit het sportcomplex van De Treffers dat afgeladen vol was.  De supporters van de thuisploeg en die van de gasten uit de Jupiler League stonden gewoon door elkaar en dat zorgde voor een gemoedelijke sfeer. Sommige mensen hadden de luxe om vanuit hun huis mee te kijken. Achter één korte zijde van het veld staan namelijk nieuwbouwwoningen. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Björn Kuipers probeerde De Treffers de organisatie compact te houden. Het hoopte op een fout van de bezoekers, wanneer het via een tegenaanval voor gevaar wilde zorgen. NEC had logischerwijs de controle, maar wist slecht sporadisch echt in de buurt van het doel van de tegenstander te komen.

Het meest dreigend werden de gasten over de vleugels, waar Marcel Appiah zich in de eerste twintig minuten de longen uit het lijf liep. Door een ongelukkig duel moest hij echter met een knieblessure het veld verlaten. Doelman Niels Kornelis hoefde lange tijd niets anders te doen dan afstandsschoten keren. Tot zijn verbazing kreeg Wessel van der Horst aan de andere kant een ideale kans om De Treffers op voorsprong te zetten. De aanvaller speelde oog in oog met de keeper de bal te ver voor zich uit en vergat daardoor zichzelf tot held van de avond te kronen. Vlak voor de theepauze ontsnapte Sjoerd Ars voor het eerst aan de aandacht van de verdedigers. Joris Janssen wilde dat corrigeren met een sliding, maar gaf juist een strafschop weg. Ars verzilverde het buitenkansje.

Het tweede bedrijf was tot aan de slotfase tegenvallend te noemen. Er viel nog minder te beleven dan in het eerste gedeelte van de wedstrijd. De Treffers probeerde iets verder van het doel te spelen, maar dat leverde veelal snel balverlies op. NEC wist daarvan niet te profiteren. De Nijmegenaren lieten het balletje op een te laag tempo gaan om gevaarlijk te worden. De koploper van de Jupiler League oogde gezapig en straalde niet de wil uit om het bekerduel met duidelijke cijfers om te zetten in een overwinning.

Net op het moment dat NEC de wedstrijd in de tas dacht te hebben, sloeg de thuisploeg genadeloos toe. Van der Horst was attent na mistasten van Kevin Conboy bij een lange bal. Oog in oog met de doelman wist hij ditmaal wel rustig te blijven en het leder onder de keeper door te schuiven. Om het voor NEC nog erger te maken, kreeg Foor tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart van de avond en moest inrukken. Ars redde een afgang voor NEC door vlak voor tijd van dichtbij de winnende 1-2 te maken en Anthony Limbombe bepaalde de eindstand in de blessuretijd op 1-3. 

Door Robin Tibbe
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner