08.11.2014 15:37

Costa duwt Liverpool verder in de problemen

Diego Costa
Diego Costa

Liverpool zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Zowel in de Champions League als in de competitie weet de ploeg niet te overtuigen. Zaterdagmiddag had het weer enigszins kunnen tonen titelaspiraties te hebben, maar voor eigen publiek was Chelsea met 2-1 te sterk voor het elftal van trainer Brendan Rodgers.

Een opvallende naam in de opstelling van Liverpool was die van Emre Can. De jonge zomeraankoop is normaal gesproken een bankzitter op Anfield Road. Rodgers besloot hem te laten starten en dat was een beslissing die al snel een resultaat opleverde. Een afstandsschot van Can vloog via de rug van Gary Cahill achter de kansloze Thibaut Courtois in het doel. Liverpool was scherp aan de wedstrijd begonnen, maar zakte na het openingsdoelpunt terug. Dat kwam door het goede positiespel van de bezoekers uit Londen.

Chelsea liet zich niet van de wijs brengen door de treffer van Can en begon alleen maar sterker te spelen naarmate de wedstrijd vorderde. De gelijkmaker bleef dan ook niet lang uit. Doelman Simon Mingolet keerde met een katachtig reflex een poging van John Terry en leek daarna ook de inzet van Cahill te keren. De doellijntechnologie gaf echter aan dat de bal de krijtlijn was gepasseerd en daardoor werd op die manier Chelsea een doelpunt toegekend. Liverpool kwam steeds verder in de verdrukking, maar slaagde er toch in met de gelijke stand de theepauze te bereiken.

In het tweede bedrijf bleef Chelsea het spelbeeld bepalen. Aan de manier van drukzetten viel goed te zien dat Mourinho echt een team heeft gesmeed. Zo begon rechtsback Branislav Ivanović op de middenlijn met drukzetten en kwam hij uiteindelijk voor de neus van Mignolet terecht. Toch was dat in het begin niet goed voor een uitgespeelde kans. Liverpool had weinig in te brengen, maar was via Sterling toch levensgevaarlijk. Een krachtig en laag schot werd ternauwernood gered door een oplettende Courtois.

Ruim twintig minuten voor tijd sloegen de bezoekers wel toe. Een voorzet vanaf links kwam via de handen van Mignolet voor de voeten van Diego Costa terecht. De topscorer schoot het leder vervolgens hard tegen de touwen: 1-2. Liverpool probeerde vervolgens aan te zetten voor een slotoffensief. Desondanks bleef een echte kans uit, waardoor Liverpool verder wegzakt in de Engelse competitie. Chelsea staat nog steeds ongeslagen aan kop.

Door: Robin Tibbe 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner