27.11.2014 23:23

Van Wolfswinkel redt Saint-Étienne

Ricky van Wolfswinkel heeft er donderdag voor gezorgd dat AS Saint-Etienne niet is gestrand in de groepsfase van de Europa League. Dankzij een doelpunt van de Nederlander werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen FK Qarabag.

De Fransen kwamen in eigen huis na een kwartier op achterstand tegen de ploeg uit Azerbeidzjan, maar Van Wolfswinkel tekende zes minuten later voor de 1-1, wat tevens de eindstand was. De spits werd in blessuretijd naar de kant gehaald. Zijn landgenoot Leroy George speelde het eerste uur bij Qarabag. Voor Saint-Etienne betekent de 1-1 het vijfde gelijkspel in vijf wedstrijden in het Europese clubtoernooi. Net als Qarabag heeft de ploeg vijf punten.

Saint-Etienne en Qarabag gaan uitmaken wie zich naast Internazionale plaatst voor de knock-outfase. De Italianen wonnen met 2-1 van Dnjepr Dnjepropetrovsk en zijn groepswinnaar. Saint-Etienne treft Dnjepr in de laatste speelronde. Qarabag speelt tegen Inter.