03.12.2014 22:37

Sánchez reddende engel voor winnend Arsenal

Op de voorgrond duelleren Calum Chambers (l.) van Arsenal en Southampton-speler Shane Long om de bal. (03-12-2014)

Supporters van beide clubs hebben woensdagavond een weinig enerverende avond gezien in Londen. Arsenal nam het meeste initiatief om tot scoren te komen, maar stuitte op een defensief goed spelend Southampton en een prima keepende Frasen Forster. Pas toen Southampton met tien man verder moest vanwege een blessure bij Toby Alderweireld sloeg Arsenal toe.

Zoals gebruikelijk begon Southampton aan de wedstrijd met Dušan Tadić en Graziano Pellè in de basis. De meegereisde uitfans hoopten op een herhaling van de League Cup-wedstrijd eerder dit seizoen. Daarin was Southampton op bezoek bij Arsenal met 1-2 te sterk voor de Londenaren. Tijdens die ontmoeting kwam het elftal van trainer Ronald Koeman op achterstand, maar woensdagavond had het in de persoon van Pellè de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Door een combinatie speelde de Italiaan zich knap vrij op vijf meter van de goal, maar hij werkte de bal hoog over het doel van Damián Martínez.

Het was voor rust een redelijk gelijkopgaande wedstrijd. Arsenal had voornamelijk het balbezit, maar stuitte op een stugge verdediging. Southampton probeerde vooral vanuit de counter toe te slaan. Bij sommige spelers van de bezoekers was goed te zien dat de vele duels achter elkaar zijn tol begint te eisen. Zo moest Jack Cork zich na een half uur al laten wisselen. Tegen het einde van het eerste bedrijf kreeg Arsenal meer grip op de wedstrijd. Een hakje van Danny Welbeck belandde echter in het zijnet en een kopbal van de Engelsman werd op geweldige wijze uit het doel gehouden door goalie Fraser Forster.

Southampton begon scherp aan het tweede bedrijf, maar zakte na de eerste vijf minuten tot ver terug op de eigen helft. Het speelde nog meer dan voor rust op de counter, alleen wist het ditmaal weinig tot niets te creëren. De wedstrijd was in een impasse beland, totdat Arsene Wenger besloot om Olivier Giroud in te brengen. De Franse spits zorgde voor veel meer gevaar vanaf de kant van de thuisploeg. Zijn eerste schot was bijna raak, maar werd gekeerd door de oplettende Forster.

De goalie van Southampton was even later wederom belangrijk. Danny Welbeck dacht het openingsdoelpunt binnen te schieten, maar een schitterend reflex van Forster voorkwam dat. Vlak voor tijd hield hij met een uiterste inspanning ook Giroud van het scoren. De sluitpost wist twee minuten voor tijd Sanchez niet van het scoren te houden. Even daarvoor was Toby Alderweireld geblesseerd naar de kant gegaan en omdat er al drie keer was gewisseld, moest Southampton met tien man verder. Op aangeven van Aaron Ramsey schoot Sanchez zijn werkgever naar een overwinning.

Door: Robin Tibbe