26.12.2014 20:10

Club Brugge toont geen medelijden met Lierse

Club Brugge heeft weinig medelijden getoond met Lierse SK, degradatiekandidaat nummer 1 in België. In de Pro League gaapte tussen de koploper en de hekkensluiter al een gat van 27 punten, het scorebord in het Vanderpoortenstadion gaf vrijdagavond een in verhouding vergelijkbaar verschil aan: 0-6.

Lierse maakte het de bezoekers gemakkelijk. Eerst werkte de Kameroense verdediger Eric Matoukou de bal tot tweemaal toe in eigen doel, vervolgens haalde zijn collega Rami Bensebaini Lior Refaelov onderuit. Het kwam de Algerijn op rood te staan, zijn Israëlische slachtoffer benutte de strafschop. Ook José Izquierdo en Tom De Sutter scoorden nog voor rust.

Club was minder genadeloos in de tweede helft. Arjan Swinkels (ex-Willem II) mocht die namens Lierse spelen in plaats van de aangeslagen Matoukou. Refaelov maakte zijn tweede goal.