29.12.2014 21:24

Telgenkamp: "Dat doet echt wel wat met je"

Dennis Telgenkamp aanschouwt het spel voor zich tijdens FC Utrecht - Heracles Almelo. (07-12-2014).
Dennis Telgenkamp aanschouwt het spel voor zich tijdens FC Utrecht - Heracles Almelo. (07-12-2014).

Lang heeft Dennis Telgenkamp moeten wachten op een plekje onder de lat bij Heracles Almelo. Nadat Remko Pasveer aan het begin van dit seizoen een transfer verdiende naar PSV, kreeg Telgenkamp eindelijk zijn kans.

Nu is hij de onbetwiste eerste doelman bij Heracles. "Ik heb er heel lang op moeten wachten. Jarenlang was ik tweede doelman. Dat het zolang heeft geduurd maakt het extra mooi om nu eerste keeper te zijn", aldus de goalie op het digitale thuis. Wel kende de doelman een vervelende seizoenstart. De eerste zeven wedstrijden werden namelijk allemaal verloren.

"Je weet dan dat er kritiek gaat komen, dat hoort nou eenmaal bij een slechte periode. In het begin vond ik het lastig om daar mee om te gaan, want het doet echt wel wat met je. Uiteindelijk ben ik er goed doorheen gekomen en hoewel het raar klinkt maakt het me nu niet meer zoveel uit wat anderen zeggen", vervolgt Telgenkamp. "Of het nou positief of negatief is, je staat altijd in de spotlights. Daarnaast kun je veel meer je steentje bijdragen aan het team en de club. Als tweede doelman train je altijd hard, maar je mist toch iets. Ondanks het slechte begin staan we er nu aardig voor vind ik."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner