17.01.2015 20:07

Gent buigt achterstand om tegen Mouscron

AA Gent heeft zaterdag de derde plaats op de ranglijst van de Belgische Jupiler Pro League ingenomen. De formatie van Hein Vanhaezebrouck won met 3-1 bij Mouscron-Péruwelz. De gasten stonden eerst nog met 1-0 achter.

Birgir Verstraete, één van de twee Belgen in de basis bij de verder Franse ploeg, zorgde al na zes minuten voor de 1-0. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten. De Braziliaan Renato Neto herstelde na een kwartier het evenwicht en Laurent Depoitre zorgde ervoor dat Gent nog binnen het half uur op voorsprong kwam. Brecht Dejaegere gaf de zege tien minuten na rust nog wat meer cachet.

Gent komt door de zege op 37 punten na 22 wedstrijden. Kortrijk en Charleroi kunnen later op zondag ook op 37 uit 22 komen. Mouscron staat twaalfde.