26.01.2015 21:37

Tunesië en Congo door tijdens Afrika Cup

De voetbalteams van Tunesië en de Democratische Republiek Congo hebben de kwartfinales bereikt van het toernooi om de Africa Cup in Equatoriaal Guinea. Hun onderlinge duel eindigde maandagavond in 1-1. Dat was voor beide genoeg om door te gaan doordat Kaapverdië en Zambia niet tot scoren kwamen.

Door de 0-0 werden de Kaapverdianen, die driemaal gelijk speelden, door hun geringere productiviteit dan de Congolezen uitgeschakeld. Het doelsaldo (0) was gelijk. Titelverdediger Zambia eindigde in de eindrangschikking van groep B als vierde.

Tunesië kwam na een halfuur op voorsprong na een succesvolle combinatie tussen Yasine Chikhaoui en Ahmed Akaïchi. De gelijkmaker kwam halverwege de tweede helft op naam van invaller Loteteka Bokila, meteen uitgeroepen tot volksheld.

Middenvelder Toni Varela (Excelsior) had ditmaal een basisplaats in de ploeg van de Kaapverdische Eilanden, evenals de in Rotterdam geboren Garry Mendes Rodrigues (Elche). Ze vormden niet de oplossing. Jeffrey Fortes (FC Dordrecht) bleef op de reservebank.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner