29.01.2015 15:12

Lierse SK zet Arjan Swinkels uit de selectie

Arjan Swinkels (r.) in het shirt van Lierse SK. In het duel tegen KRC Genk verdedigt de Nederlander Aleksandar Čavrić. (28-10-2014)
Arjan Swinkels (r.) in het shirt van Lierse SK. In het duel tegen KRC Genk verdedigt de Nederlander Aleksandar Čavrić. (28-10-2014)

Arjan Swinkels speelde zestig wedstrijden voor Lierse SK in 2,5 seizoen, maar de Nederlandse verdediger zal voorlopig niet meer in actie komen bij de ploeg. Lierse SK heeft besloten om Swinkels uit de selectie te zetten.

Op de clubwebsite van Lierse SK is een bericht van twee regels lang te vinden, waarin de naam van Swinkels wordt genoemd. "Vanaf vandaag wordt er getraind met een aangepaste spelersgroep", valt er te lezen op de site van de hekkensluiter in de Belgische competitie.

Tegenover het Brabants Dagblad reageert Swinkels vol ongeloof. "Ik ben verbijsterd. Ik heb de afgelopen seizoenen bijna tachtig procent van de wedstrijden gespeeld en dan krijg je ineens dit. Er werd niet eens een reden voor gegeven. We moesten onze kastjes meteen leeghalen", vertelt de verdediger, die zeven jaar lang de clubkleuren van Willem II verdedigde.

Logischerwijs is de situatie van Swinkels compleet veranderd bij Lierse SK. De ogen werden meteen op de transfermarkt gericht. "We gaan nu eerst eens uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Mijn contract hier loopt in principe nog anderhalf jaar door, maar de transfermarkt is nog twee dagen open."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner