07.02.2015 17:29

Dortmund verlaat laatste plaats in Bundesliga

Borussia Dortmund heeft zaterdag de laatste plaats in de Bundesliga verlaten. De dit seizoen tegenvallend presterende ploeg van trainer Jürgen Klopp stapte bij SC Freiburg met een overwinning (3-0) van het veld. Daardoor passeerde Dortmund Freiburg op de ranglijst.

Marco Reus zorgde al na negen minuten voor de voorsprong voor Dortmund. Dat deed de middenvelder op aangeven van Pierre-Emerick Aubameyang. Die speler uit Gabon zorgde zo'n tien minuten na rust zelf voor de 0-2 en even later ook nog voor de 0-3.

Dortmund heeft door de overwinning negentien punten na twintig wedstrijden. Freiburg heeft één punt minder, maar is daarmee geen hekkensluiter. VfB Stuttgart heeft ook achttien punten, maar een slechter doelsaldo. De ploeg van trainer Huub Stevens verloor op eigen veld met 2-0 van Bayern München.