19.02.2015 20:51

PSV beloont prima spel tegen Zenit niet

Krachtpatser Hulk (r.) van Zenit St. Petersburg vecht harde duels uit met PSV-speler Jetro Willems (l.). (19-02-2015)
Krachtpatser Hulk (r.) van Zenit St. Petersburg vecht harde duels uit met PSV-speler Jetro Willems (l.). (19-02-2015)

PSV heeft donderdagavond voldoende mogelijkheden gehad om Zenit Sint-Petersburg pijn te doen in de Europa League. Waar de Eindhovenaren er niet in slaagden om tot een treffer te komen, daar sloegen de Russen wel toe. Dankzij Hulk nam het de overwinning en een belangrijk uitdoelpunt mee terug naar Rusland.

Het tempo van de wedstrijd lag voor rust redelijk hoog. Dat was de verdienste van PSV. Zenit Sint-Petersburg liet zich namelijk ver terugzakken en probeerde vanuit de balovername toe te slaan. De Eindhovenaren hadden bij tijd en wijlen dan ook moeite om een opening te vinden in de defensie van de Russen. Desondanks wist Nicolas Isimat-Mirin bijna zijn naam op het scorebord te zetten. De centrale verdediger knikte vanuit een corner goed op doel. Zijn poging ging via de vingertoppen van de doelman en de bovenkant van de lat over het doel.

Grote man aan de kant van PSV was Jetro Willems. Hulk, sterspeler van Zenit, kwam er niet langs bij de grillige linksback. Die zich ook aanvallend liet gelden. Desondanks kwamen de bezoekers voor rust wel tot een grote kans. Na een voorzet van Danny had Salomón Rondón de bal voor het inknikken. Zijn poging vanaf vijf meter belandde in de handen van Jeroen Zoet. Memphis Depay had voor de theepauze de beste mogelijkheid om te scoren. Oog in oog met de goalie wilde hij echter de bal breed leggen, waarna hij een Zenit-verdediger zijn pass zag onderscheppen.

Direct na rust werd PSV gevaarlijk in de vorm van Depay, maar zijn voorzet op Luciano Narsingh kwam net niet aan. Vervolgens was het Zenit dat de controle naar zich toe trok en het speltempo bepaalde. PSV kwam in die fase niet meer van het eigen doel af en het logische gevolg was dan ook de treffer van Zenit. Oscar Hiljemark ging in de fout, waarna Danny de bal voor het doel trok. Een dekkingsfout zorgde ervoor dat de tegenvallende Hulk de bal in een leeg doel werkte. Direct daarna liet Zenit de thuisploeg weer het hef in handen nemen, omdat ze het gewenste uitdoelpunt te pakken hadden.

Zenit wist na het doelpunt de voorsprong redelijk eenvoudig over de streep te trekken. PSV werd nog wel een keer gevaarlijk, maar Jürgen Locadia slaagde er niet in om een goede voorzet binnen te glijden. Door deze uitslag zit Zenit in een zetel als het gaat om de return in Rusland. Volgende week komende de ploegen elkaar weer tegen in de Europa League. PSV zal dan in ieder geval een keer moeten scoren om minimaal een verlenging eruit te slepen. 

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner