21.02.2015 22:35

Heracles en Utrecht komen pas laat tot leven

Iliass Bel Hassani (r.) houdt zich lichaam tussen de bal en Mark Diemers (l.) tijdens het competitieduel Heracles Almelo - FC Utrecht. (21-02-2015)
Iliass Bel Hassani (r.) houdt zich lichaam tussen de bal en Mark Diemers (l.) tijdens het competitieduel Heracles Almelo - FC Utrecht. (21-02-2015)

Heracles Almelo en FC Utrecht zijn zaterdagavond pas laat in staat gebleken om het publiek te vermaken. In het Polman Stadion voltrok zich een matige wedstrijd, met vrijwel geen kansen voor beide ploegen. Het venijn zat echter in de staart. Zowel Heracles als FC Utrecht wist in de slotfase tot scoren te komen: 1-1.

Aan de kant van FC Utrecht maakte Sofyan Amrabat zich op voor zijn basisdebuut. Dat kwam vanwege de afwezigheid van de schorste Willem Janssen en Nacer Barazite. Laatstgenoemde heeft een disciplinaire straf gekregen van trainer Robby Alflen, die niet wilde zeggen wat de exacte reden was. In de eerste helft waren beide ploegen volledig aan elkaar gewaagd. Afwisselend had telkens een team het meeste balbezit, maar gevaarlijke momenten kwamen daar niet uit voort.

Voor de theepauze viel er niet één kans te noteren. Het meeste gevaar werd gesticht door Heracles-doelman Bram Castro. Tot tweemaal toe was de doelverdediger aan het grabbelen bij een indraaiende vrije trap van FC Utrecht vanaf de rechterkant. De routinier was beide keren wel in staat om zichzelf tijdig te herstellen. De grootste tegenvallen voor de gasten was de gele kaart voor Yassin Ayoub. Daardoor is hij geschorst voor het komende duel met Feyenoord.

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd moeizaam voort hobbelen. De passing van beide teams was soms niet om over naar huis te schrijven. Vooral op de momenten dat Heracles aan aanvallen dacht was de passing richting de voorhoede niet goed verzorgd. Net zoals voor rust had FC Utrecht het meeste balbezit. De Domstedelingen slaagden er niet in om de compacte verdediging van Heracles te slechten of naar voren te lokken.

De bezoekers hadden de meest aanvallende intenties, maar zagen dat zaterdagavond niet beloond worden. FC Utrecht wist niet om te gaan met het defensieve spel van Heracles en de kleine ruimtes die daarmee ontstonden. Toch bleven de drie punten in Almelo. Invaller Denni Avdić kopte een perfecte voorzet van Simon Cziommer in het doel. Utrecht deed al snel wat terug en wist in de persoon van Sébastien Haller alsnog een punt veilig te stellen. Jeroen Veldmate ontving vlak voor tijd zijn tweede geel en is daarom volgende week geschorst. Heracles blijft met een punt in de degradatiezone staan, terwijl Utrecht twaalfde staat. 

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner