27.02.2015 11:28

NAC ziet Luijckx Hongaars avontuur aangaan

Kees Luijckx kopt names NAC Breda een bal weg in het duel met NEC. (13-04-2013)
Kees Luijckx kopt names NAC Breda een bal weg in het duel met NEC. (13-04-2013)

Geen Eredivisie, maar de Hongaarse competitie voor Kees Luijckx. Lang hengelde NAC Breda naar de diensten van de verdediger annex middenvelder. De Bredanaars staakten de strijd en nu beproeft Luijckx zijn geluk bij Videoton FC uit Hongarije.

Bij de koploper van de hoogste afdeling in Hongarije heeft de 29-jarige Luijkckx een contract van tweeënhalf jaar getekend. "Ik ben erg tevreden dat ik een overeenstemming heb gevonden met Videoton. Dat Videoton meedoet om de titel was voor mij een belangrijk aspect in mijn beslissing. Het was ook belangrijk voor me dat het management van Videoton speciaal voor mij naar Engeland kwam", zegt de speler op de website van de club.

Ook Videoton is content met de versterking. "We hebben een speler vastgelegd die volledig bij onze criteria past. We praten hier over een stabiele speler die op het hoogste niveau mee kan en mee heeft gedaan op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing", zegt directeur Győző Burcsa.

Luijckx was na een kort avontuur bij het Griekse Niki Volou FC transfervrij. In het verleden speelde hij al voor NAC Breda, maar ook voor Roda JC, ADO Den Haag, AZ en Excelsior.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner