18.03.2015 22:35

Barça schakelt simpel laatste Engelse club uit

Sergio Agüero van Manchester City buigt zijn hoofd bij de 1-0 achterstand in de achtste finale van de Champions League tegen FC Barcelona. (18-03-2015)
Sergio Agüero van Manchester City buigt zijn hoofd bij de 1-0 achterstand in de achtste finale van de Champions League tegen FC Barcelona. (18-03-2015)

Relatief eenvoudig heeft FC Barcelona woensdagavond de kwartfinale van de Champions League bereikt. In de achtste finale was het ook in de return te sterk voor Manchester City. De Engelsen kregen geen poot aan de trapper en dropen met een 1-0 nederlaag af. De frustratie was overduidelijk zichtbaar bij City.

De eerste minuten van Manchester City waren veelbelovend. De Engelsen zetten de verdediging van Barcelona snel onder druk en leken aanvallend voor de dag te komen. Dat bleek achteraf schijn te zijn. Al snel nam de thuisploeg het initiatief over en dat zou het niet meer weggeven. Het begon met een verdedigende fout van Vincent Kompany. Hij liet zich eenvoudig de bal ontfutselen, waarna Neymar in stelling werd gebracht. De Braziliaan was, zoals later nog een paar keer, ongelukkig in de afronding en trof de binnenkant van de paal. De dribbelaar kwam voor rust vaker in de buurt van de goal, maar had niet voldoende zelfvertrouwen om de trekker genadeloos over te halen.

Manchester City begon gedurende de eerste helft steeds harder te spelen en vlak na de treffer van Ivan Rakitić begon het schoppen nog harder te worden. De Kroaat werd uit het oog verloren door de verdediging van City. Op aangeven van Lionel Messi wipte de middenvelder behendig over Hart heen en zorgde hij daarmee voor het openingsdoelpunt. Onder meer Samir Nasri maakte zich daarna schuldig aan de genoemde harde overtredingen. Hij schopte vol tegen het scheenbeen van Neymar en mocht van geluk spreken dat hij geel kreeg. Ook haalde Nasri en zijn teamgenoten opgelucht adem nadat Luis Suárez oog in oog met Hart de bal tegen de paal schoof. De voormalig Ajacied was samen met Messi en Neymar vaak slachtoffer van een tackle, wat vaak in geel voor City resulteerde.

Barcelona had ook direct na de theepauze de controle en City leek de wedstrijd uit te spelen als figurant. Jordi Alba dook al snel voor Hart op, maar die leek na het openingsdoelpunt niet te passeren. De Engelse goalie hield onder meer Suárez en Lionel Messi meerdere keren van scoren. Het was dan ook aan hem te danken dat de wedstrijd spannend bleef. Zijn collega aan de overkant had niet dezelfde zelfverzekerdheid. Marc-André ter Stegen ging op avontuur en probeerde daarbij Sergio Agüero uit te kappen. Tot zijn opluchting zag hij Piqué het schot van de Argentijn voor de doellijn weggehaald worden. Even daarvoor had Ter Stegen de bal aan de zijkant verloren.

Omdat Barcelona gas terugnam, kreeg Manchester City ook mogelijkheden. Een scrimmage in de zestien van Barça leverde desondanks niet het gewenste resultaat op. Een klein kwartier voor tijd liet City het bovendien na om middels Agüero een strafschop te benutten, waardoor ook de laatste formatie van de Premier League uit de Champions League ligt. FC Barcelona is door naar de kwartfinale, wat vorig seizoen het eindstadion was voor de Spanjaarden.

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner