21.03.2015 20:19

Go Ahead niet opgewassen tegen Vitesse

Bertrand Traoré (l.), Guram Kashia (m.) en Zakaria Labyad vieren de 0-1 tegen Go Ahead Eagles. (21-03-2015)
Bertrand Traoré (l.), Guram Kashia (m.) en Zakaria Labyad vieren de 0-1 tegen Go Ahead Eagles. (21-03-2015)

De degradatieproblemen worden met de week groter voor Go Ahead Eagles. Afgelopen weekeinde ging het nog ongelukkig onderuit, ditmaal was de 0-2 overwinning van Vitesse op zaterdagavond in de Adelaarshorst dik verdiend te noemen. De Deventenaren moeten zodoende serieus oppassen voor de nacompetitie. Vitesse aast nog altijd op plek drie.

Beide teams begonnen vrijwel ongewijzigd aan de wedstrijd ten opzichte van vorig weekend. Alleen Foeke Booy had bij Go Ahead Eagles een wijziging doorgevoerd. Alex Schalk was afwezig vanwege een blessure. Zijn plek werd ingenomen door Jeffrey Rijsdijk. De Deventenaren kenden een beroerde start van de wedstrijd. Jop van der Linden wilde namens de thuisploeg een variant nemen bij een corner. Daarentegen stond Vitesse binnen vijf seconden voor Mickey van der Hart. Zakaria Labyad schoof daar het openingsdoelpunt rustig binnen.

Van der Linden besloot bij de tweede keer maar voor een bal ineens voor het doel te gaan. Wederom stonden de Arnhemmers binnen enkele seconden voor Van der Hart. Ditmaal was het wel de keeper die als winnaar uit de strijd kwam. Vitesse was duidelijk de betere in Deventer. Go Ahead ontbeerde het aan kwaliteit om echt gevaar te stichten. Voor rust kwam het niet dichter bij dan een schot van Marnix Kolder op de vuisten van Eloy Room. Vitesse oogde zo nu en dan nonchalant. Desondanks kwam het daardoor niet in de problemen.

Booy probeerde het met zijn ploeg in de tweede helft over een iets andere boeg te gooien. Wesley Verhoek mocht daardoor in de kleedkamer blijven zitten. Zijn vervanger was Lesley De Sa, maar ook zijn snelheid bracht de verdediging van Vitesse niet in verlegenheid. De Arnhemmers gingen onverstoorbaar door en hadden volledig de controle. Desondanks viel de 0-2 eveneens dankzij een fout. Mickey van der Hart verkeek zich volkomen op een afstandsschot van Marko Vejinović. Via een stuit ging het leder over de al liggende goalie in het doel.

Het restant van de wedstrijd stond vooral in het teken van uitspelen. Vitesse deed het rustig aan en Go Ahead had al helemaal niet meer de energie om nog wat te forceren. Na de nederlaag staat Go Ahead op de gehate zeventiende plek in de Eredivisie. De achterstand op de veilige plek vijftien bedraagt twee punten. Vitesse verkleint met de zege het gat met Feyenoord tot vier punten, maar de Rotterdammers komen nog in actie.

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner