28.03.2015 13:45

Oud-speler Utrecht traint mee en geeft tips

Alje Schut (r.) spreekt met trainer Jan Wouters op de eerste training van FC Utrecht in het seizoen 2012-2013. (30-06-2012)
Alje Schut (r.) spreekt met trainer Jan Wouters op de eerste training van FC Utrecht in het seizoen 2012-2013. (30-06-2012)

Na de interlandperiode staat er voor FC Utrecht een belangrijke wedstrijd te wachten. De ploeg uit de Domstad is nagenoeg klaar in de Eredivisie, maar als Ajax op bezoekt komt in de Galgenwaard, dan pept FC Utrecht zich op. Voor deze editie krijgt de club hulp van een oud-speler.

Alje Schut is namelijk overgekomen vanuit Zuid-Afrika om zijn conditie op peil te houden in Nederland. De verdediger, die meer dan tien jaar onder contract stond bij de Eredivisionist, speelt momenteel bij het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns, maar kon door de interlandperiode naar Nederland komen. Als veteraan van FC Utrecht weet hij als geen ander wat de wedstrijden tegen Ajax betekenen.

"Ik vond het altijd heerlijk om tegen Ajax te spelen. Vooraf weet je dat je het op voetballend vlak moeilijk van ze kunt winnen. Het verschil moet je maken door strijd te leveren, fysiek te spelen. Dan kun je ze aftroeven", beseft Schut zich op de clubwebsite van FC Utrecht. "Spelers van FC Utrecht stijgen tegen Ajax vaak boven zichzelf uit, maar de supporters doen dat ook."

Schut is na drie jaar in Afrika bezig aan zijn laatste seizoen. Een definitieve terugkeer naar Nederland lonkt, maar de verdediger weet niet wat hij wil. Een leuke Eredivisieclub is interessant. "Spelen in de Topklasse en mijn studie sportmanagement weer oppakken is ook een optie. Ik verkeer in de luxe positie dat ik kan kiezen wat ik wil doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner