29.03.2015 19:10

Gibraltar scoort eerste officiële goal ooit

Met 4-1 achterstaan in de rust, maar toch een klein feestje vieren. Dat soort taferelen vinden nu waarschijnlijk plaats in de kleedkamer van Gibraltar. Het kleine landje heeft tegen Schotland namelijk het eerste officiële doelpunt in de geschiedenis van het voetballand gescoord.

In de 20e minuut was het Lee Casciaro, speler van de Lincoln Red Imps uit Gibraltar, die de eer op zich nam. Casciaro is in zijn dagelijks leven politieagent en zal dus heel wat praatjes hebben als hij na de interlandperiode weer op zijn werk verschijnt.

Gibraltar mag oprecht een voetbaldwerg genoemd worden. In de huidige kwalificatiepoule heeft het land al 25 tegentreffers moeten incasseren in 4,5 wedstrijd. De assist voor de eerste treffer in de voetbalhistorie van het land kwam overigens op naam van Aaron Payas, die in zijn dagelijks leven advocaat is.

Schotland was al vroeg op een 1-0 voorsprong gekomen via een penalty, maar Gibraltar kon dus heel even denken aan een stunt. Binnen twintig minuten maakten de Schotten echter een einde aan de illusies, door drie keer te scoren.