31.03.2015 14:30

Ajax verlengt contract van 'derde' doelman

Peter Leeuwenburgh geeft instructies tijdens de wedstrijd Jong Ajax - Jong FC Twente. (03-10-2014)
Peter Leeuwenburgh geeft instructies tijdens de wedstrijd Jong Ajax - Jong FC Twente. (03-10-2014)

Peter Leeuwenburgh en Ajax gaan langer met elkaar door. De Amsterdammers melden dinsdag dat het contract van de doelman, dat aan het einde van dit seizoen afliep, wordt verlengd met drie jaar tot medio 2018.

De positie van Leeuwenburgh bij Ajax is een beetje moeilijk te beschrijven. De goalie heeft te maken met veel concurrentie in Amsterdam en heeft in ieder geval Jasper Cillessen en Diederik Boer als eerste en tweede doelman voor zich. Daarnaast heeft Ajax nog André Onana gehaald, maar keept Mickey van der Hart ook nog op huurbasis in de Eredivisie.

De goalie maakte zijn debuut nog niet in het eerste elftal, maar keepte al wel tien wedstrijden voor Jong Ajax in de Jupiler League. Dit zijn er niet meer omdat Leeuwenburgh in 2014 een ernstige schouderblessure opliep, waarvan hij nu aan het einde van zijn herstelperiode zit.

Naast Leeuwenburgh loopt ook nog Stan van Bladeren rond bij het beloftenelftal van Ajax. Ook het contract van de achttienjarige goalie werd onlangs verlengd tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner