07.04.2015 14:31

Wigan biedt fans gratis reis aan voor uitduel

Wigan Athletic heeft het ontzettend moeilijk in de Championship en de ploeg lijkt te degraderen naar het derde niveau in Engeland. Om toch de steun van fans te krijgen tijdens de uitwedstrijd tegen concurrent Fulham, betaalt Wigan de reiskosten van de fans.

"We hebben vijf belangrijke wedstrijden voor ons en we blijven vechten om in de Championship te blijven, beginnend op vrijdag", stelt de voorzitter van de club tegenover de BBC. "De supporters moeten naar Londen komen om hun team te ondersteunen." Het grote probleem is de afstand tussen Wigan en Londen, waar Fulham haar wedstrijden speelt. De heen- en terugreis is samen zo'n zevenhonderd kilometer.

"Dit zijn de tijden waar we als voetbalclub bij elkaar moeten blijven, op en naast het veld", zegt David Sharpe. Op dit moment staat Wigan 23e in de Championship, met acht punten achterstand op de veilige plek van Fulham. De laatste drie ploegen, nummer 22, 23 en 24 van de ranglijst, degraderen rechtstreeks naar de League One.

Wigan speelde in het seizoen 2012/2013 nog in de Premier League en kwam vorig seizoen zelfs uit in de Europa League en haalde ook de halve finale van de FA Cup. Het seizoen had perfect kunnen eindigen voor Wigan, maar in de play-offs waar gestreden werd om terug te keren naar de Premier League, werd verloren van Queens Park Rangers.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner