18.04.2015 20:22

Chelsea dodelijk effectief tegen sterk Man Utd

Manchester United heeft op Stamford Bridge een lesje effectiviteit gehad. De manschappen van Louis van Gaal gingen zaterdagavond met 1-0 onderuit tegen Chelsea, dat daar maar één kans voor nodig had. Eden Hazard was de matchwinner door een hakje van Oscar tot het enige doelpunt van de avond te promoveren.

Louis van Gaal kwam voor de wedstrijd tegen Chelsea met een verrassing op de proppen. De veelal bekritiseerde Radamel Falcao kreeg namelijk een basisplaats toebedeeld van de trainer van Manchester United. Dat betekende dat Wayne Rooney vlak achter hem kwam te spelen en Ander Herrera vlak voor de verdediging werd gepositioneerd. Aan de andere kant mocht Didier Drogba vanaf het eerste fluitsignaal zijn opwachting maken op Stamford Bridge.

De bezoekers kwamen als beste uit de startblokken. Voornamelijk over de linkerkant zorgden de gasten voor het nodige gevaar. Ashley Young nam de afleiding voor zijn rekening, waardoor Luke Shaw veelal in de positie kwam om de bal voor het doel te slingeren. Na vier minuten koos Shaw voor een slimme bal terug op de rand van de zestien. Rooney kwam daar inlopen en mikte met zijn linker de bal vlak langs de kruising.

Chelsea liet het zich allemaal overkomen en maakte weinig aanstalten om aanvallend gevaar te stichten. De Londenaren speelden op een gelijkspel, omdat ze een riante voorsprong hebben op de achtervolgers in de Premier League. Desondanks sloeg het genadeloos toe op het moment dat United even niet oplette. Oscar stuurde met een hakje Eden Hazard alleen op de doelman af. Met een balletje tussen de benen had David de Gea het nakijken. Het ultieme voorbeeld van de effectiviteit die Chelsea aan de dag kan brengen.

Het waren de Londenaren die na de theepauze in het begin sterk voor de dag kwamen. Desondanks moest het na tien minuten weer in de achteruit, omdat Manchester United de druk begon op te voeren. De thuisploeg had ook steeds meer overtredingen nodig om de gasten van zich af te houden. Wederom kwam de meeste dreiging via Shaw aan de linkerkant, die een geweldig wedstrijd speelde. Paddy McNair waagde na ruim een uur spelen een afstandsschot, waar Thibaut Courtois de nodige moeite mee had.

Van Gaal probeerde in de slotfase nog wat te forceren door zowel Ángel Di María als Adnan Januzaj in te brengen. Het mocht geen effect meer hebben. Zo zet Chelsea de ongeslagen status dit seizoen voor eigen publiek in de Premier League voort. Bovendien kreeg het nog maar zeven tegendoelpunten op Stamford Bridge. Chelsea lijkt het kampioenschap niet meer te kunnen ontgaan, terwijl Manchester United weer moet oppassen voor Manchester City.

Door: Robin Tibbe

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner