19.04.2015 09:25

Eerste beslissingen gevallen in de Topklasse

Philip Ties (l.) gaat het duel aan met Kevin Westmaas (r.). (13-12-2014)
Philip Ties (l.) gaat het duel aan met Kevin Westmaas (r.). (13-12-2014)

Het avontuur van de Ajax Amateurs en SC Genemuiden in de Topklasse Zaterdag zit erop. Beide ploegen verloren in het afgelopen speelweekend, waardoor de ploegen niet meer uit de degradatiezone kunnen komen. Daarmee zijn er twee van de drie degradanten bekend.

Zowel de amateurs van Ajax als SC Genemuiden sprokkelde 24 punten bij elkaar in 28 wedstrijden. Met nog twee duels te gaan is de achterstand op de 'veilige' dertiende plek met zeven punten te groot. De nummer dertien in de Topklasse Zaterdag moet aan het einde van het seizoen degradatievoetbal spelen.

Ajax Amateurs promoveerden vorig seizoen naar het hoogste amateurniveau in Nederland. Ook SC Genemuiden ging na een bizar slotakkoord in de Hoofdklasse naar de Topklasse, maar in die competitie konden beide ploegen het niet waarmaken. Sparta Nijkerk lijkt de derde degradant te worden, maar de ploeg heeft nog een kleine kans om directe degradatie te ontlopen. Kozakken Boys heeft de beste uitgangspositie om kampioen te worden in de Topklasse, maar heeft in Spakenburg nog een sterke concurrent.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner