19.04.2015 16:20

Rentree Fischer hoogtepunt bij Ajax tegen NAC

Viktor Fischer maakt na veertien maanden blessureleed zijn rentree tegen NAC Breda. Hij vervangt Kolbeinn Sigþórsson. [19-04-2015]
Viktor Fischer maakt na veertien maanden blessureleed zijn rentree tegen NAC Breda. Hij vervangt Kolbeinn Sigþórsson. [19-04-2015]

In een tegenvallende wedstrijd hebben Ajax en NAC Breda elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. NAC kwam in principe voor een punt, maar had wel degelijk kansen om een treffer te maken. De thuisploeg stelde vooral teleur en liet een paar aardige mogelijkheden onbenut in de Amsterdam ArenA.

Frank de Boer had zijn elftal op enkele posities gewijzigd. Zo moest Nick Viergever op de linksbackpositie plaatsmaken voor Jaïro Riedewald. Voorin was er een plek op de linkervleugel voor Lucas Andersen. Daardoor moest Ricardo Kishna op de bank plaatsnemen. Het goede nieuws voor de Amsterdammers was de terugkeer van Viktor Fischer in de wedstrijdselectie na veertien maanden blessureleed. NAC Breda trad met het gebruikelijke elftal aan.

Waar een verdedigend en compact spelend NAC werd verwacht en een Ajax dat voortdurend in balbezit zou zijn, was daar geen sprake van in het eerste half uur. De bezoekers hadden het betere van het spel en waren vanuit de omschakeling meerdere malen gevaarlijk via Adnane Tighadouini. Tot een uitgespeelde kans leidde het niet voor de gasten uit Breda. Ajax wist pas in de laatste tien minuten voor rust daar iets tegenover te stellen.

Op aangegeven van Riedewald kwam Kolbeinn Sigþórsson in scoringspositie in het strafschopgebied van NAC. Vanuit de draai zocht de IJslander de verre hoek. Daar kreeg Jelle ten Rouwelaar zijn vingertoppen nog net tegen het leder om een tegendoelpunt te voorkomen. Verder probeerde Ajax het voor rust voornamelijk met schoten vanuit de tweede lijn. Alleen Riechedly Bazoer wist met afstandsschoten enkele malen voor gevaar te zorgen. Het talent had het vizier niet scherp genoeg staan om Ten Rouwelaar echt te testen.

Ajax oogde wat scherper aan het begin van de tweede helft. Zo stuurde Daley Sinkgraven teamgenoot El Ghazi met een verfijnde lange bal richting Ten Rouwelaar. De keeper was net op tijd uit zijn doel om een tegendoelpunt te voorkomen. Vervolgens was Sinkgraven weer betrokken bij een grote kans voor de Amsterdammers. Sinkgraven legde aan voor een vrije trap vanaf rand strafschopgebied. Ten Rouwelaar was al geklopt, maar de bal belandde op de lat.

Het publiek leefde een klein half uur voor het eind pas voor het eerst echt op. Na veertien maanden blessureleed maakte Viktor Fischer namelijk zijn rentree in het eerste elftal. De grootste kansen kwamen pas in de laatste twintig minuten tot stand. Zo liet Mats Seuntjens het na om vanaf drie meter de bal in een leeg doel te schuiven en deed Anwar El Ghazi aan de andere kant min of meer hetzelfde. Een doelpunt voor Ajax hing in de lucht, maar Ten Rouwelaar groeide in de slotfase uit tot de held van NAC. Gill Swerts kreeg in de blessuretijd nog een rode kaart vanwege een veel te harde tackle op Thulani Serero. Hij stond op dat moment net een minuut binnen de lijnen. 

Zo kwam NAC waar het voor kwam: een gelijkspel. Maar had het zeker met drie punten naar huis kunnen gaan als het voor het doel dodelijker was geweest. Aan de andere kant kreeg Ajax ook aardige mogelijkheden op een overwinning. De Amsterdammers zijn na het gelijkspel nog steeds niet definitief zeker van de tweede plek. NAC Breda gaat de laatste drie competitieduels vechten voor lijfsbehoud.

Door: Robin Tibbe
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner