23.04.2015 12:18

Koolwijk droomt van de Champions League

Ryan Koolwijk (l.) van Dordrecht wint het kopduel van Heracles-speler Thomas Bruns (r.). (12-12-2014)
Ryan Koolwijk (l.) van Dordrecht wint het kopduel van Heracles-speler Thomas Bruns (r.). (12-12-2014)

Ryan Koolwijk besloot om halverwege het seizoen te vertrekken bij FC Dordrecht. De middenvelder koos voor een avontuur bij het Slowaakse FK AS Trenčín en heeft daar geen minuut spijt van gehad. De club staat bovenaan de Slowaakse competitie.

"Sportief ben ik tevreden en ook het leven buiten het voetbal is prima", vertelt Koolwijk aan voetbal International. "De taalbarrière maakt het af en toe lastig; het enige televisiekanaal dat ik thuis kan volgen, is een muziekzender. Maar dat zijn bijzaken. Ik ben vooral blij, na een lastige tijd in Dordrecht, weer wekelijks te voetballen. Er is met Trenčín al gesproken over een eventueel langer verblijf. Zeker als we de titel winnen, wordt dat interessant. Stel je voor, speel ik in augustus in de voorronde van de Champions League..."

Tscheu La Ling is eigenaar van Trenčín sinds 2007 en geniet veel respect vanuit de spelersgroep. "Vanuit de spelersgroep is het respect voor meneer Ling groot. We zien hem niet dagelijks. Maar tijdens wedstrijden en ook trainingskampen is hij aanwezig en neemt dan ook af en toe het woord. Ling onderhoudt nauw contact met de hoofdtrainer, over de visie en de manier van voetballen. Overigens worden overwinningen hier gevierd of ze de titel hebben behaald. Het is een Slowaaks ritueel onder sportteams, in de kleedkamer zingen ze liederen en maken ze tegelijkertijd kabaal door met lege plastic flessen tegen de muur te slaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner