26.04.2015 20:44

Fiorentina laat dure punten liggen in Serie A

Fiorentina heeft zondag een gevoelige nederlaag geleden tegen Cagliari. De laagvlieger van Sardinië was de thuisploeg in Florence met 3-1 de baas. Fiorentina verspeelde daarmee dure punten in de strijd om de tickets voor Europees voetbal.

Duje Cop zette Cagliari na zeven minuten op voorsprong. Diezelfde Kroaat was na een uur spelen opnieuw trefzeker: 0-2. Alberto Gilardino bracht de spanning met nog een kwartier te spelen terug: 1-2. De gelijkmaker viel echter niet en in blessuretijd zorgde Diego Farias voor de eindstand.

Fiorentina blijft door de nederlaag steken op 49 punten, goed voor de zesde plek. De club uit Florence heeft twee punten voorsprong op Genoa en Torino, met nog zes speelronden te gaan. De eerste zes ploegen plaatsen zich voor Europees voetbal.

Cagliari blijft ondanks de zege onder de degradatiestreep.