16.05.2015 17:21

Snelle doelpunten helpen Wolfsburg aan zege

VfL Wolfsburg heeft zaterdagmiddag in eigen huis afgerekend met Borussia Dortmund. De thuisploeg won met 2-1 door twee keer snel toe te slaan. Dat gebeurde aan het begin van de eerste helft en vlak na rust. Dortmund had vrijwel de gehele wedstrijd het meeste balbezit, maar bracht aanvallend opvallend weinig.

De thuisploeg kwam als een komeet uit de startblokken. Borussia Dortmund dacht rustig op te bouwen, maar verslikte zich in de passing. Kevin De Bruyne wist daardoor aan de linkerkant in de positie te komen om een afgemeten voorzet te geven. Vanaf vier meter sprong Daniel Caligiuri goed om met die kans door de bal binnen te schuiven. Het zorgde al snel voor een klein feest op de tribune, wat net zo snel weer afgelopen was. Na een kleine tien minuten spelen zette Pierre-Emerick Aubameyang de gasten op gelijke hoogte dankzij een benutte strafschop.

Dortmund had vrijwel de gehele eerste helft het balbezit. Het elftal van trainer Jürgen Klopp had echter moeite om het compact staande Wolfsburg kapot te spelen. De thuisploeg kreeg in de persoon van Bas Dost zelfs aardige kansen op een tweede voorsprong. De Nederlandse spits had het vizier niet scherp genoeg staan om een doelpunt mee te pikken. Tweemaal stond doelman Mitchell Langerak zijn mannetje. Waardoor beide ploegen met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten.

Net zoals in de eerste helft, begon Wolfsburg ook na de theepauze scherp aan de wedstrijd. Het stond dan ook snel weer op voorsprong. Een corner vanaf de linkerkant bleef gevaarlijk in het strafschopgebied van Dortmund liggen. Centrale verdediger Naldo bedacht zich geen moment en schoof de bal uit de draai knap raak. Voor de bezoekers was het daarna de taak op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar Wolfsburg had de organisatie achterin goed staan. Dortmund wist zich daar nauwelijks raad mee.

Dortmund-trainer Jürgen Klopp probeerde in de slotfase een offensief te forceren door zowel Ciro Immobile als Marco Reus binnen de lijnen te brengen. Het mocht niet baten, waardoor Wolfsburg steeds dichter bij het behouden van de tweede plek op de ranglijst is. Voor Dortmund wordt het daarentegen een enorm karwei om een Europees ticket te bemachtigen.

Door: Robin Tibbe