31.05.2015 08:44

Voetbalsters verliezen laatste test voor WK

De Nederlandse voetbalsters hebben de laatste test voor de start van het WK verloren. De ploeg van bondscoach Roger Reijners verspeelde zaterdag tegen Zweden een voorsprong van 1-0. Door twee inschattingsfouten van keepster Loes Geurts verloor Oranje in het regenachtige Toronto met 2-1 van de nummer vijf van de wereldranglijst. De oefeninterland werd tijdens de tweede helft voor een half uur stilgelegd vanwege onweer.

Manon Melis had de Nederlandse ploeg kort voor rust aan de leiding gebracht met haar 55e doelpunt in Oranje. In het eerste kwartier na rust gaven de vrouwen van Reijners die voorsprong uit handen. De Zweedse aanvoerster Lotta Schelin profiteerde in de 53e minuut van geklungel achterin bij Oranje. Een paar minuten later verkeek Geurts zich volledig op een schot van Kosovare Asllani. De keepster dacht dat het boogballetje naast zou gaan, maar zag hoe de bal naast haar in het net plofte.