11.06.2015 23:20

Oranjevrouwen met Miedema en nieuwe goalie

Loes Geurts redt op een schot van de Nieuw-Zeelanders in de wedstrijd tegen het Nederlandse team op 6-6-2015. De goalie van Oranje hield een blessure over aan de wedstrijd.
Loes Geurts redt op een schot van de Nieuw-Zeelanders in de wedstrijd tegen het Nederlandse team op 6-6-2015. De goalie van Oranje hield een blessure over aan de wedstrijd.

Vivianne Miedema start gewoon in de basis van de Oranje Leeuwinnen tegen China. De spits van Oranje kampte met een voetblessure en migraine, maar staat aan de aftrap. Sari van Veenendaal vervangt de geblesseerde keepster Loes Geurts.

Van Veenendaal verdedigt in de nacht van donderdag op vrijdag het doel van de Nederlandse voetbalsters in de tweede WK-wedstrijd tegen China. De 25-jarige keepster, die afgelopen seizoen met FC Twente de 'dubbel' pakte, vervangt de geblesseerde Loes Geurts. De vaste nummer één van Oranje liep vorige week tijdens de gewonnen openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland (1-0) een enkelblessure op.

Bondscoach Roger Reijners geeft Tessel Middag daarnaast op het middenveld de voorkeur boven Anouk Dekker. Middag (22) maakte tegen Nieuw-Zeeland als invalster voor Dekker een goede indruk en mag daarom om 0.00 uur Nederlandse tijd in de basis starten. Reijners heeft verder geen wijzigingen doorgevoerd in zijn elftal.

Oranje begint tegen China dus wederom met Vivianne Miedema in de spits. De achttienjarige topschutter van de 'Leeuwinnen' werd in de aanloop naar het WK geplaagd door een voetblessure en migraine. Daardoor kon Miedema de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken tegen Nieuw-Zeeland. Tegen China krijgt ze een nieuwe kans. Miedema vormt de aanvalslinie met Manon Melis en Lieke Martens, die in de eerste wedstrijd het enige doelpunt maakte.

De wedstrijd is hier live te volgen.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner