13.06.2015 22:43

Duitsland naar monsterscore tegen Gibraltar

Waar het in de eerste helft nog rustig bleef op Gibraltar, heeft Duitsland in de laatste 45 minuten het dwerglandje met de neus op de feiten gedrukt. De Wereldkampioen stond met rust nog maar met 1-0 voor, maar na negentig minuten voetbal stond er toch echt 7-0 op het scorebord.

André Schürrle was met een hattrick de grote man aan Duitse zijde. De vleugelaanvaller opende in de eerste helft al de score en maakte zijn hattrick in het tweede bedrijf compleet. Max Kruse (twee keer), İlkay Gündoğan en Karim Bellarabi waren goed voor de andere treffers in de kwalificatiewedstrijd.

Duitsland moest winnen om aansluiting te houden met koploper Polen. Die ploeg had eerder op de zaterdagavond met 4-0 gewonnen van Georgië, waardoor het verschil met Duitsland vier punten werd. Door de ruime overwinning op Gibraltar is het verschil weer teruggebracht tot één puntje.

In september wacht de absolute kraker in groep D. Polen en Duitsland nemen het dan tegen elkaar op in Frankfurt. De winnaar van dat duel zal zich hoogstwaarschijnlijk mogen melden op het eindtoernooi van het Europees Kampioenschap. De verliezer moet hopen op puntverlies bij Schotland, de grootste concurrent van de twee landen in groep D.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner