15.06.2015 23:58

Duitse en Noorse vrouwen ronde verder op WK

Duitsland en Noorwegen hebben zich maandag rechtstreeks geplaatst bij de laatste zestien op het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen. Regerend Europees kampioen Duitsland won met 4-0 van Thailand en eindigde op doelsaldo als eerste in groep B. Noorwegen versloeg Ivoorkust met 1-3 en werd tweede.

De Duitse bondscoach Silvia Neid wijzigde haar ploeg op zeven posities voor de wedstrijd tegen Thailand. Het duel in Winnipeg kwam moeizaam op gang. Bij rust stonden de Duitse vrouwen met 1-0 voor. Met twee goals van invalster Lena Petermann kort na rust was de wedstrijd beslist. Sara Däbritz bepaalde de eindstand op 4-0.

Noorwegen kwam na zes minuten op voorsprong. Na rust liepen de Noorse vrouwen uit naar 3-0. Ange Nguessan redde de eer voor Ivoorkust dat het toernooi verlaat met zestien tegendoelpunten in drie wedstrijden.