16.06.2015 23:37

Nicaragua beëndigd WK-droom voor Suriname

De droom van Suriname om zich voor het WK voetbal van 2018 te plaatsen is voorbij. De equipe van bondscoach Dean Gorré, oud-speler van Ajax en Feyenoord, verloor dinsdag ook de tweede wedstrijd tegen Nicaragua.

Na de 1-0 in Managua van vorige week, was Nicaragua in Paramaribo met 3-1 te sterk in de tweede ronde van de WK-kwalificatie van de Concacaf (Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben).

Roxey Fer zette Suriname in het André Kamperveen Stadion in de derde minuut op voorsprong, maar na 25 minuten maakte Moisés Raúl Laguías gelijk. In de tweede helft zorgde Manuel Rosas voor het tweede doelpunt. Fer kreeg in het slot nog zijn tweede gele kaart, waarna Carlos Chavarría er ook nog 3-1 van maakte.

Suriname trad aan zonder bekende spelers uit de eredivisie. De nationale ploeg mag geen gebruik maken van spelers met een dubbele nationaliteit.