19.06.2015 14:19

Ajax-doelman neemt een voorbeeld aan Hahn

Peter Leeuwenburgh loopt hier van het veld af na het duel met Jong FC Twente. De doelman raakte niet lang hierna zwaar geblesseerd aan zijn schouder. (17-10-2014)
Peter Leeuwenburgh loopt hier van het veld af na het duel met Jong FC Twente. De doelman raakte niet lang hierna zwaar geblesseerd aan zijn schouder. (17-10-2014)

Peter Leeuwenburgh hoopt dezelfde weg te bewandelen als Feyenoord-doelman Warner Hahn. Hij weet dat bij Ajax Jasper Cillessen de absolute nummer één is en daarom kiest de jonge doelman voor een verhuurperiode. Het komende seizoen keept hij bij FC Dordrecht.

Leeuwenburgh hoopt daarbij dezelfde stappen te maken als een oud-Dordrecht doelman. Warner Hahn ging vanaf Dordrecht naar Feyenoord, waarna hij werd verhuurd aan PEC Zwolle. Daar groeide hij uit tot een stabiele factor. Leeuwenburgh doet dan bewust een stap terug om er twee vooruit te zetten.

"Kijk waar Warner nu staat. Hij heeft de kans gekregen bij FC Dordrecht en behoort nu tot de beste keepers van Nederland, die zich het voorbije seizoen bij FC Zwolle verder in de kijker heeft kunnen spelen. Natuurlijk is dat een voorbeeld voor mij", aldus de doelman tegen het Algemeen Dagblad.

Bij Ajax zijn de rollen duidelijk. Jasper Cillessen is eerste doelman, Diederik Boer is de nummer twee. "Het was niet zozeer dat ik bij Ajax op een dood spoor zat. Vorig seizoen ben ik er door een schouderblessure lang uit geweest. Toch heb ik een nieuw driejarig contract gekregen, daar spreekt vertrouwen uit van de club. Maar voor mij was het belangrijk om te gaan spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner