20.06.2015 11:09

FC Utrecht geeft zes jeugdspelers een kans

Het stadion van FC Utrecht.
Het stadion van FC Utrecht.

FC Utrecht wil zich de komende periode meer richten op de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen krijgen een aantal talenten dan ook de kans zich te bewijzen. Hoofdtrainer Erik ten Hag wil graag zien wat de jeugdopleiding in huis heeft.

Aanvallers Rodney Antwi, Gyrano Kerk en Patrick Joosten, middenvelder Darren Rosheuvel, verdediger Jelle de Lange en doelman Menno Heus mogen zich in de voorbereiding bewijzen. "Het mag worden gezien als een compliment aan de FC Utrecht Academie dat zes spelers van Jong FC Utrecht de kans krijgen zich tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen te bewijzen bij het eerste elftal. De meesten daarvan komen immers uit de eigen opleiding", vertelt hoofd jeugdopleiding Henny Lee op de website van de Domstedelingen.

"Het geeft een boost aan alle jeugdspelers van de club. En mochten ze in de loop van de voorbereiding terugkeren naar Jong FC Utrecht, dan staat buiten kijf dat ze een mooie ervaring en een goed leermoment hebben gehad en kunnen wij de spelers vanuit de beloftenploeg verder doorontwikkelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner