22.06.2015 13:15

Go Ahead Eagles loot zwaar in Europa League

De supporters van Go Ahead Eagles kijken teleurgesteld toe tijdens het play-offduel met De Graafschap. (22-05-2015).
De supporters van Go Ahead Eagles kijken teleurgesteld toe tijdens het play-offduel met De Graafschap. (22-05-2015).

Go Ahead Eagles heeft geen makkelijke opgave voor de boeg in de eerste voorronde van de Europa League. De ploeg uit Deventer treft Ferencváros TC. De Hongaren eindigden vorig seizoen als tweede in Hongarije.

Ondanks het feit dat Go Ahead Eagles afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie, mag het meedoen aan de voorronde van de Europa League. De club maakte zowel op als buiten het veld een sportief jaar mee, waardoor het hoog eindigde in het Fair Play Klassement.

Alleen FC Twente bleek nog sportiever, maar de club liet de kans op Europees voetbal varen, vanwege de financiële problemen. Hierdoor schoof Go Ahead Eagles door. De ploeg begint in de eerste voorronde en kan zich plaatsen voor de groepsfase van het Europese toernooi, via vier tweeluiken.

Ferencváros TC is een grote club uit Hongarije, met 28 landstitels in de prijzenkast. Afgelopen seizoen werd Ferencváros TC tweede, maar wist het wel de Hongaarse beker te winnen. Jack Tuyp en Julian Jenner zijn twee spelers met een verleden bij de club uit de hoofdstad van Hongarije.

De Hongaren speelden vijf wedstrijden tegen een Nederlandse opponent. Ajax (twee keer), PSV (twee keer) en Feyenoord troffen alle drie de ploeg uit Boedapest en verloren nooit. Ajax en PSV wonnen hun wedstrijden tegen Ferencváros TC, Feyenoord speelde met 1-1 gelijk tegen de Hongaren.

Go Ahead Eagles begint het Europese avontuur met een thuiswedstrijd. De club ontvangt op 2 juli de Hongaarse tegenstander. Omdat het eigen stadion van de club wordt verbouwd, speelt men de wedstrijd in het stadion van FC Emmen. Een week later volgt de return in het Flórián Albert, dat ongeveer een capaciteit van twintigduizend toeschouwers heeft. Dat duel zal echter zonder publiek worden afgewerkt. De Hongaren hebben nog een sanctie van de UEFA staan. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner