01.07.2015 22:17

Update: 'PSV zet streep door komt toptalent'

PSV hoopt een nieuwe parel uit Zuid-Amerika op te halen. Het zou gaan om Gastón Pereiro. Een twintigjarige linksbuiten van Nacional.

Met het vertrek van Memphis Depay is PSV op zoek naar een nieuwe linksbuiten. Het Eindhovens Dadblad weet dat PSV bezig is met de twintigjarige linksbuiten van Nacional. De buitenspeler heeft een aardig moyenne opgebouwd. In de 46 wedstrijden die hij speelde voor de club wist hij maar liefst twaalf keer te scoren. Dat is net zoveel als landgenoot Luis Suárez bij diezelfde club maakte. 

Suárez maakte even later de overstap naar FC Groningen om vervolgens via AFC Ajax naar Liverpool en later naar FC Barcelona te vertrekken. Bij PSV hopen ze dat Pereiro zonder tussenstap in de subtop mee kan draaien met de top van de Eredivisie. De speler staat bekend als één van de grootste talenten uit Uruguay.

Overigens is Pereiro meer een stylist, waar Suárez een pure aanvaller is. Het meest opvallende over Gaston Pereiro is dat hij een tatoeage heeft van zijn grote idool: Álvaro Recoba. Pereiro heeft het gezicht van de legendarische aanvaller op zijn rechterarm staan.

Update: 'PSV akkoord, maar agent weigert te praten'
Volgens De Telegraaf is PSV tot een akkoord gekomen met Nacional over de transfersom van Gastón Pereiro. De kans dat de buitenspeler naar de Eindhovenaren komt is en blijft echter klein.

De spelersmakelaar van de linksbuiten is namelijk niet van plan om met PSV te praten. In Uruguay wordt de machtige makelaar Francisco ’Paco’ Casal opgevoerd als spelbreker. De agent van Pereiro weigert met PSV om de tafel te gaan voor afronding van de deal en heeft andere plannen.

Casal zou dan de spelbreker zijn. Volgens het dagblad zou PSV Luis Suárez bereid hebben gevonden om een goed woordje te doen voor de club en Pereiro zou daardoor zijn overtuigd dat de Eredivisie de beste optie voor hem is. Casal heeft echter andere plannen met de jonge speler en ziet hem liever naar FC Porto of Juventus gaan.

PSV en Nacional zouden een akkoord hebben bereikt van vijf miljoen euro over het toptalent. De kans is zeer klein dat de transfer doorgaat. Als de zaakwaarnemer na dit weekend nog weigert te praten dan trekt PSV de stekker uit de transfer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner