24.06.2015 22:36

Italië ondanks knappe zege uitgeschakeld

Marco Benassi viert de tweede Italiaanse treffer tegen Jong Engeland. Binnen twee minuten weten zij twee keer te scoren. (24-06-2015)

Ondanks een goede wedstrijd op donderdagavond tegen Jong Engeland en een 1-3 eindstand op het scorebord is het Jong Italië niet gelukt de volgende ronde van het Jeugd EK te bereiken. In de slotfase leek het er even op dat Zweden toch ging verliezen, maar zij wisten dat in de laatste minuten te herstellen. Engeland had de knock-outfase in eigen hand, maar gaf het na een half uur spelen volledig weg.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Engeland bij een overwinning zeker zou zijn van de volgende ronde. De Engelsen speelden namelijk direct op de aanval en brachten daarmee Italië in de verdrukking. Voor het eerst stonden Danny Ings en Harry Kane samen in de spits en dat wierp bijna zijn vruchten af. Op aangeven van Kane kwam Ings oog in oog met de Italiaanse doelman, maar hij schoof de bal in het zijnet. Vlak daarna lag de keeper in weg bij een krullend schot van Kane, die even daarvoor op geweldige wijze de bal uit de lucht had geplukt.

Italië kwam tot dan toe niet veel in het spel voor, maar stond vlak daarna toch met twee doelpunten verschil voor. Eerst tikte Andrea Belotti met een vliegende sliding de bal binnen, waarna Marco Benassi in een druk bevolkt strafschopgebied de bal in de rechter onderhoek plaatste. Italië deed het direct daarna rustig aan en nam een afwachtende houding aan. Voor Engeland was het lastig daar door te komen. Bovendien keepte de Italiaanse goalie Francesco Bardi een prima partij, waarbij hij onder meer Nathan Redmond van het scoren hield.

Lingard leek vlak na rust het startsignaal te geven voor een slotoffensief door een bal vlak langs de kruising te schieten. De Engelse supporters kwamen echter van een koude kermis thuis, want Italië bleef de controle over de wedstrijd houden. Even zette Engeland nog aan na een aanvallende wissels, maar wederom mistte Lingard het doel op een haar na. Twintig minuten voor tijd gooide Italië het duel definitief op slot. Een kopbal van Benassi viel via de binnenkant van de paal binnen, waardoor de Italianen vooral gefocust waren op de wedstrijd tussen Portugal en Zweden.

Puntenverlies van Zweden zou namelijk de volgende ronde voor Italië betekenen, maar daar deden beide landen het rustig aan. Zowel Italië als Engeland hanteerde in een lager tempo en gebruikte de laatste fase van de wedstrijd vooral om nog even te wisselen. Waarin Redmond de eer redde met een treffer namens Engeland. Opeens kwam het nieuws binnen dat Portugal op voorsprong stond tegen Zweden. Even vierden de Italianen feest, maar al snel werd duidelijk dat Zweden daarna gelijk had gemaakt. Daardoor moet zowel Italië als Engeland huiswaarts.

Door: Robin Tibbe